Eutelsat:Στο 97% η αξιοποίηση του συχνοτικού της χώρου.

News->Κόσμος->Eutelsat:Στο 97% η αξιοποίηση του συχνοτικού της χώρου. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Eutelsat:Στο 97% η αξιοποίηση του συχνοτικού της χώρου.

                               Ο "Giuliano Berretta",διευθυντής της "Eutelsat",  ανακοίνωσε χθες 22.Ιανουαρίου στα πλαίσια ετήσιας διοργάνωσης"Eutelsat-Jahresempfang"που διεξήχθη στο Βερολίνο ,οτι η γαλλική  δορυφορική επιχείρηση κατόρθωσε να αξιοποιήσει το 97% του  συχνοτικού δυναμικού της.Μέχρι τώρα ο παροχέας εκπέμπει γύρω στα 3100 τηλεοπτικά κανάλια ,εξ αυτών τα 500 προστέθηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο ,που σημαίνει ποσοστιαία άνοδο πλέον του 16% .Επίσης και στον τομέα της υψηλής ευκρίνειας σημειώθηκε ,κατά τον "Berretta",εμφανής ανάπτυξη με την εισαγωγή στο δορυφορικό τηλεοπτικό τοπίο 70 HDTV-καναλιών.

Ο δορυφορικός παροχέας σχεδιάζει την επέκταση και αναβάθμιση του δορυφορικού του στόλου  με ετήσιες επενδύσεις ύψους 450 εκατομμυρίων Ευρώ.Μετά την πετυχημένη διπλή εκτόξευση το Δεκέμβριο του 2008 των  W2M και Hot Bird 9 επίκειται στις 12.Φεβρουαρίου και η εκτόξευση του "Hot Bird 10".Το Μάρτιο δε αναμένεται η μεταφορά στο διάστημα του προηγμένου W2A ,ο οποίος αποτελεί υπόδειγμα δορυφόρου νέας τεχνολογίας,αφού θα διαθέτει ωφέλιμα φορτία (Payloads)με τρεις δέσμες(C-Band, Ku-Band και S-Band).Μέσω της"S-Band",σε συνδυασμό με επίγειους"Repeaters"(αναμεταδότες ηλεκτρομαγνητικού σήματος) θα παρέχεται η δυνατότητα τροφοδότησης των κινητών τηλεφώνων με  τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Για το σκοπό αυτό ,όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της "Eutelsat",ιδρύθηκε στο Δουβλίνο ,σε συνεργασία με την "Astra", η κοινοπραξία "Solaris" με στόχο να καλύψει με την τεχνολογία της S-μπάντας -εκτός από την Κύπρο - το σύνολο της Ευρώπης,εξάλλου έχουν ήδη επενδυθεί προς τούτο γύρω στα  150 εκατομμύρια Ευρώ με ελπίδα και προοπτική απόκτησης μιας  πανευρωπαϊκής άδειας χρήσης του συχνοτικού φάσματος .

Το καλοκαίρι προβλέπεται επίσης και η εκτόξευση του δορυφόρου "W7".Το 2010 αναμένονται να μεταφερθούν στις τροχιακές τους θέσεις οι δορυφόροι "W3D" και "KA-SAT".Ο παροχέας ευελπιστεί ,ιδιαίτερα,με τον αναμενόμενο "KA-SAT" να προσφέρει υψηλής ταχύτητας δορυφορικό ιντερνετ, μάλιστα με δυνατότητα χρήσης  67εκ δορυφορικής κεραίας , το δε δορυφορικό ίντερνετ δεν θα είναι ακριβότερο από την ευρυζωνική σύνδεση.Ο "KA-SAT" θα διαθέτει πάνω από  84 "Spot" δέσμες και μέσα από  στοχευμένη εκπομπή ,θα έχει τη δυνατότητα προσφοράς περιφερειακών καναλιών.

Πηγές: infosat.de & digitalfernsehen.de                                Διασκευή:restlin

 

Beam:Η δέσμη ακτινοβολίας του δορυφόρου. Ένας δορυφόρος μπορεί να έχει (και συνηθίζεται να έχει) περισσότερες από μια. Στην ουσία αναφερόμαστε τον λοβό της κεραίας εκπομπής του δορυφόρου. Υπάρχουν οι σταθερές δέσμες (Fixed Beam) που στοχεύουν μια περιοχή μόνιμα, οι κινούμενες δέσμες (Steerable Beam) που μπορούν να μετακινούνται οποτεδήποτε χρειαστεί, και οι υπερδέσμες (Super Beam). Οι υπερδέσμες κυρίως χρησιμοποιούνται για τα beacon των δορυφόρων και είναι εξ' ορισμού ασθενέστερες σε στάθμη από ότι μια σταθερή δέσμη ή μια κινούμενη. Συνήθως εκπέμπουν με 8-10 dBW και για την λήψη τους χρειάζεται μεγάλο κάτοπτρο. Μια άλλη κλίμακα που χαρακτηρίζει τις δέσμες, είναι οι "Global" δέσμες που καλύπτουν το 1/3 της Γης (οι Super Beam που αναφέραμε), οι "Hemi" δέσμες που καλύπτουν το 1/6 της Γης, οι "Zone" δέσμες που καλύπτουν μεγάλη γεωγραφική περιοχή (π.χ. όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο) και οι "Spot" δέσμες που καλύπτουν σχετικά μικρές γεωγραφικές περιοχές (π.χ. μόνο την Ιβηρική χερσόνησο).Πηγή:ru6.cti.gr

              

FORUM- SDTV: εδώ
by restlin, 23 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03598 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters