Ολα ανοιχτά για τη Super League

News->Ελλάδα->Ολα ανοιχτά για τη Super League [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Ολα ανοιχτά για τη Super League

Ολα ανοιχτά για τη Super League

sl_b1

"Ημερησία" Online 22:00

Με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αλλά με βέβαιη την κατοχύρωση της Forthnet (Nova) για το μεγάλο πακέτο των 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. που εξουσιοδότησε τον Κ. Πηλαδάκη, πρόεδρο, να προβεί σε επιμέρους συναντήσεις με ΕΡΤ, ΣΚΑΙ και Nova για την πώληση των υπολοίπων αγώνων (του Σαββάτου).

Στη συνεδρίαση έγινε σαφές, με αφορμή της κατά μόνας συζητήσεις του προέδρου της Ενωσης με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο, ότι η Nova ασκεί βέτο στην Σούπερ Λίγκα απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι «αν μπει η ΕΡΤ στην κεντρική διαχείριση δεν ισχύει η προσφορά της και θα αποχωρούσε».

Ως εκ τούτου, και με δεδομένη την επί τριημέρου άσκηση πίεσης του ΣΚΑΙ που είναι ο δεύτερος επιλαχών για τους αγώνες του Σαββάτου (στις 4.45 μ.μ.) μετά τον Alpha που αποχώρησε από τη διαδικασία, η  Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με τη Forthnet. Με μια διαφορά: ότι ο αγώνας που θα παραχωρηθεί προς μετάδοση το Σάββατο θα ξεκινά αυστηρά στις 16.45 και όχι στις 7 μ.μ. όπως ζητούσε η ΕΡΤ.
 
Θυμίζουμε ότι η Forthnet είχε με προηγούμενη επιστολή της επιβεβαιώσει την πρόθεση της να καταβάλει άμεσα το ποσό των 105 εκατ. ευρώ (35 εκατ. ανά έτος) με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι όροι του διαγωνισμού.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις της Super League με την ΕΡΤ η οποία αν και είχε αποσυρθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία - στην οποία υπερίσχυσε ο Alpha - και επανήλθε καταθέτοντας πρόταση για  25 εκατ. ευρώ διεκδικώντας δυο αγώνες, έναν κάθε Σάββατο στις 7 μ.μ και έναν ακόμη την Κυριακή.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΚΑΙ που ήταν ο δεύτερος επιλαχών στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τον περασμένο Οκτώβριο που κατέθεσε πρόταση για τη ζώνη του Σαββάτου προσφέροντας 18,5 εκατ.

Ο ΣΚΑΙ με εξώδικο του στην ΕΡΤ έθετε ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού και απειλούσε με προσφυγή στην Κομισιόν, θέτοντας ζήτημα «διπλής επιδότησης» της κρατικής τηλεόρασης.


Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα


15/01/2009 18:50

Τη συνέχιση των διαδικασιών για τη σύναψη συμφωνίας με τον όμιλο Forthnet σε ό,τι  αφορά μέρος των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Super League για την τριετία 2010-2012 αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Super League.

Η θέση αυτή ικανοποιεί και την Forthnet, εφόσον δεν αλλάζει τίποτα στο προϊόν για το οποίο είχε συμφωνήσει να καταβάλει το ποσό που ζητήθηκε και ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους αγώνες για τους οποίος αρχικά είχε ενδιαφερθεί ο όμιλος Άλφα, αλλά τελικά υπαναχώρησε, το Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα εξουσιοδότησε τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Πηλαδάκη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να βρεθεί τηλεοπτική στέγη και για τους υπόλοιπους αγώνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, ενώ προφανώς ενδιαφέρεται και η ΕΡΤ, η οποία άλλωστε έχει εξασφαλίσει τις εντός έδρας μεταδόσεις του Ολυμπιακού και της Ξάνθης. 

Ο Σκάι άλλωστε έχει σηκώσει τους τόνους καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναλιού κ. Γιάννης Αλαφούζος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η ΕΡΤ προσπαθεί να εξασφαλίσει αδιαφανώς τα δικαιώματα.

Capital.gr

Νίκη Nova και (ίσως) ΣΚΑΪ

 

superleagueeee.jpg

 

Η Nova ήταν η μεγάλη κερδισμένη στη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Πρωταθλήματος και ίσως προκύψει (στις επόμενες μέρες) και σημαντικό όφελος για τον ΣΚΑΪ, όπως προέκυψε από την προγραμματισμένη συνεδρίασης της λίγκας...

Το βέτο που έθεσε η Nova στην Σούπερ Λίγκα ("αν μπει η ΕΡΤ στην κεντρική διαχείριση δεν ισχύει η προσφορά μου και αποχωρώ") έπιασε τόπο. Όπως τόπο έπιασε και η πίεση του ΣΚΑϊ. Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με τη Nova και το παιχνίδι που θα δοθεί για μετάδοση το Σάββατο να ξεκινάει αυστηρά στις 16.45 και όχι στις 19.00, όπως ήθελε η ΕΡΤ. Η Σούπερ Λίγκα και πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της, Κώστας Πηλαδάκης θα έλθει σε επαφή με τους εκπροσώπους ΕΡΤ, ΣΚΑΪ και Nova για την πώληση των δικαιωμάτων των αγώνων του Σαββάτου και τα πάντα πρέπει να θεωρούνται ανοιχτά.

Η ΕΡΤ λογικά δεν θα διατηρήσει την προσφορά που έκανε στην Σούπερ Λίγκα, καθώς αυτή αφορούσε μετάδοση κάθε Σάββατο στις 19.00 και όχι στις 16.45, ενώ οι ελπίδες του ΣΚΑΪ αναπτερώνονται. Είναι, όμως, πιθανό να μπουν στο παιχνίδι και η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΪ, καθώς πέρα από το σαββατιάτικο παιχνίδι υπάρχουν και τα δικαιώματα για την βραδινή κυριακάτικη εκπομπή. Όπως πιθανό είναι το παιχνίδι του Σαββάτου να το πάρει η Nova από την στιγμή που το ποσοστό μετάδοσης αγώνων από ελεύθερης εμβέλειας κανάλι που ορίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλύπτεται από τα παιχνίδια Ολυμπίακού και Ξάνθης που θα έχει η ΝΕΤ.

Το δια ταύτα της όλης ιστορίας είναι πως η Nova πέτυχε απόλυτα τον στόχο της, καθώς η Σούπερ Λίγκα είδε πως αν έφευγε από το παιχνίδι το συνδρομητικό, τότε θα έπαυε να υπάρχει κεντρική διαχείρση. Και σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο δεν θα ήταν προς όφελος της Σούπερ Λίγκας.

Θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια

Στον ΣΚΑΪ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κόντρα με την ΕΡΤ ακόμα και με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με την αιτιολογία του "αθέμιτου ανταγωνισμού" και "της πραξικοπηματικής εισόδου της δημόσιας τηλεόρασης σε μία διαδικασία" (όπως έλεγαν άνθρωποι του ΣΚΑΪ). Στο κανάλι του Φαλήρου αισθάνονταν ,μετά τις εξελίξεις στην Σούπερ Λίγκα ηθικά δικαιωμένοι και πιστεύουν (δικαίως) πως πέτυχαν μία μικρή νίκη. Που στις επόμενες μέρες μπορεί να γίνει μεγάλη.
Νίκος Μαυρομάτης
Gazzetta.gr

by SatWeb, 16 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05069 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters