Οι τηλεπικοινωνίες το 2009: Μια χρονιά που δεν μοιάζει με τις άλλες

News->Ελλάδα->Οι τηλεπικοινωνίες το 2009: Μια χρονιά που δεν μοιάζει με τις άλλες [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Οι τηλεπικοινωνίες το 2009: Μια χρονιά που δεν μοιάζει με τις άλλες

Οι τηλεπικοινωνίες το 2009: Μια χρονιά που δεν μοιάζει με τις άλλες

telecoms

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 07:00

Μία χρονιά που δεν μοιάζει με τις άλλες ξεκινά και πάλι για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που μετρά δύο συν μια ακόμα πιθανή απώλεια. Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων - εναλλακτικών παρόχων που συνεχίζουν την δραστηριότητά τους, η δυναμικότερη είσοδος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στη σταθερή καθώς και η είσοδος και άλλων εταιρειών στις υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω του Διαδικτύου εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν το 2009.

Το τηλεπικοινωνιακό παζλ συμπληρώνει φυσικά ο ΟΤΕ ο οποίος εισέρχεται σε μια νέα εποχή με την Deutsche Telekom να μπαίνει ολοένα και περισσότερο στα της διοίκησής του.

Η Vodafone έχει κάνει γνωστό ότι πρόθεσή της είναι να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πάροχο και για το λόγο αυτό εγκαθίσταται στα τηλεπικοινωνιακά κέντρα του ΟΤΕ προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Η διοίκησή της σύμφωνα με πληροφορίες συζητεί με τους εναλλακτικούς αν και η οποιαδήποτε συμφωνία στην περίπτωσή της θα περάσει από πολλές διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή η Wind με την πρόσφατη συγχώνευσή της με την Tellas διαθέτει έτοιμες τις αναγκαίες υποδομές. Στην περίπτωση της τελευταίας το «αγκάθι» είναι ο μεγάλος τραπεζικός δανεισμός (3,2 δις. ευρώ) ενώ καθώς οι δυσκολίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν αφορούν μόνον τη χώρα μας δεν θεωρείται δεδομένη η όποια «χείρα βοηθείας» από τον ιδιοκτήτη της τον Αιγύπτιο επιχειρηματία κ. Ν. Σαουίρης.

Για τη Wind ωστόσο υπάρχει και η προσέγγιση με την Μarfin Investment Group (MIG) η οποία προς το παρόν έχει τη μορφή της στρατηγικής συνεργασίας, ενώ αναλυτές δεν αποκλείουν προσέγγιση και με την Forthnet . Η τελευταία έκανε το μεγάλο βήμα εξαγοράζοντας τη συνδρομητική τηλεόραση Νοvα. Αυξάνει τα έσοδά της και τους συνδρομητές της όσον αφορά την τηλεφωνία και το internet, ωστόσο η διοίκησή της δεν μπορεί παρά να ανησυχεί με την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ βρίσκεται στο ένα τρίτο της αύξησης κεφαλαίου των 300 εκατ. ευρώ που έκανε πρόσφατα.

Στο μέτωπο της On Telecoms η πορεία της εξαρτάται από τις αντοχές των μετόχων της εφόσον τελικά δεν καταφέρει άμεσα να βρει τον στρατηγικό σύμμαχο, ενώ στον αέρα συνεχίζει να βρίσκεται και η αύξηση κεφαλαίου της hellas online η οποία είναι και τυπικά υποχρεωτική λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων

Σύντομα αναμένεται να φανεί αν η Λαννέτ θα καταφέρει να ανακάμψει, αν και η χρονική περίοδος που διανύουμε δοκιμάζει ακόμα και τις υγιείς επιχειρήσεις. Τον δρόμο της πτώχευσης έχουν ακολουθήσει όπως είναι γνωστό οι Altec Telecoms και Teledome

Το διάστημα αυτό οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες φαίνεται να διατηρούν την επαφή μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για κάποια συμφωνία.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ
by SatWeb, 12 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03494 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters