Σκάνδαλο δισεκατομμυρίων σε ινδική εταιρεία λογισμικού .

News->Κόσμος-> Σκάνδαλο δισεκατομμυρίων σε ινδική εταιρεία λογισμικού . [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Σκάνδαλο δισεκατομμυρίων σε ινδική εταιρεία λογισμικού .

                            Συνελήφθη μετά από οικονομική απάτη δισεκατομμυρίων στην ινδική εταιρεία λογισμικού "Satyam Computer Services Ltd." ο "Ramalinga Raju",  ιδρυτής  και διευθύνων σύμβουλος (CEO ,CHIEF EXECUTIVE OFFICER)της εταιρείας.Έπίσης προφυλακίστηκε και ο αδερφός του ,ο οποίος ήταν υπέυθυνος της  τέταρτης σε μέγεθος στην Ινδία παραπάνω εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού.

 Ο δικηγόρος της εταιρείας ανέφερε χθες οτι το δικαστήριο στη Νότια ινδική πόλη Χαϊντεραμπάντ και συγχρόνως έδρα της"Satyam" αποφάσισε χθες Σάββατο την κράτηση των δύο αδελφών έως τις 23 Ιανουαρίου που κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες απειλούνται με ποινή που μπορεί να φτάσει τη δεκαετή κάθειρξη.Ο δικηγόρος τους τη Δευτέρα θα υποβάλει αίτηση απελευθέρωσης με εγγύηση.

Ο ιδρυτής  και διευθύνων σύμβουλος "Raju" είχε υποβάλει με επιστολή προς το συμβούλιο την παραίτησή του ,εξ αιτίας των ελλειμμάτων της τάξης των 1,07 δισεκατομμυρίων Ευρώ και παραδέχτηκε οτι οι εικονικοί  λογαριασμοί εμφάνιζαν  αυξημένα κέρδη και πλασματικά ενεργητικά.

Η ινδική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διερευνήσει την παραπάνω υπόθεση σε βάθος ,έτσι ώστε να μην χαθεί η εμπιστοσύνη στις εγχώριες επιχειρήσεις και δη στον τεχνολογικό τομέα.

Η εταιρεία "Satyam Computer Services Ltd." ιδρύθηκε το 1987 και το 2007 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 1,72 δισ. Ευρώ. Παγκοσμίως, η εταιρεία διατηρεί 28 Κέντρα Ανάπτυξης  και απασχολεί περίπου 53.000 άτομα. Πηγή:satundkabel.magnus.de

 

              
                                                                       
                                 

Ψεύτικα κέρδη παρουσίαζε για χρόνια η ινδική εταιρεία Satyam .Το σκάνδαλο συγκλονίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της  χώρας.    
 
Μηνύσεις κατά της ινδικής εταιρείας λογισμικού Satyam Computer Services υπέβαλαν οι επενδυτές της, κατηγορώντας την επιχείρηση για παραποίηση των οικονομικών της καταστάσεων. Την ίδια στιγμή, τα ινδικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να εντοπίσουν τον ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί.

Οι νομικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουν τους επενδυτές στην 4η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ινδίας ανέφεραν ότι η Satyam και τα ανώτερα στελέχη της παραβίασαν τους χρηματιστηριακούς κανονισμούς των ΗΠΑ, εκδίδοντας ψευδείς και παραπλανητικές οικονομικές καταστάσεις. Το ενεργητικό της εταιρείας ανέρχεται σε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια.

Το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τον επιχειρηματικό κόσμο της Ινδίας ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα όταν αποκαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος της εταιρείας, Μπ. Ραμαλίνγκα Ρατζού, είχε δηλώσει παραίτηση με την οποία παραδεχόταν ότι οι λογαριασμοί της εταιρείας «μαγειρεύονταν» για πολλά χρόνια ώστε να εμφανίζουν αυξημένα κέρδη και πλασματικά ενεργητικά.

Οι αρμόδιες αρχές της Ινδίας έχουν ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης στα γραφεία της Satyam στην πόλη Χιντεραμπάντ στη νότια Ινδία.

Το σκάνδαλο προβληματίζει πολλές εταιρείες παγκοσμίως που είχαν εμπιστευτεί σημαντικά δεδομένα και συστήματα υπολογιστών σε Ινδικές εταιρείες outsourcing, ενώ παράλληλα προκαλεί και ζημιά στην επιχειρηματική φήμη της χώρας.

Στο πελατολόγιο της Satyam περιλαμβάνονται μεγάλα εταιρικά ονόματα όπως Unilever, Nestl?, Cisco, GE και Sony, ενώ μέχρι πρόσφατα μεταξύ των πελατών της ήταν και η Παγκόσμια Τράπεζα.                  Πηγή: kathimerini.gr

 
by restlin, 11 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05209 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters