Η 'Freesat' με διπλάσιες πωλήσεις δεκτών.

News->Κόσμος->Η 'Freesat' με διπλάσιες πωλήσεις δεκτών. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η 'Freesat' με διπλάσιες πωλήσεις δεκτών.

                                     Η βρετανική ελεύθερη δορυφορική πλατφόρμα "Freesat" κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008 καθιερώθηκε πρωταθλητής στις πωλήσεις δεκτών. Από το Μάη έως το Σεπτέμβρη πωλήθηκαν γύρω στους 100.000 δέκτες,ενώ από τον Οκτώβρη έως τα τέλη του Δεκέμβρη και παρά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης πωλήθηκαν περισσότερες από 100.000 συσκευές.

Δέκτες που λαμβάνουν δορυφορικά προγράματα κοστίζουν ,σύμφωνα με την κοινοπραξία του BBC και της ITV, γύρω στις 50 βρετανικές λίρες,η  δε τιμή για τους HDTV-δέκτες κυμαίνεται στις 99 βρετανικές λίρες.Με τους παραπάνω δέκτες γίνεται δωρεάν λήψη πάνω από 140 ψηφιακών καναλιών, αντίθετα για τη λήψη HD-προγραμμάτων  οι τηλεαθές υποχρεούνται να πληρώσουν ένα μικρό εφάπαξ χρηματικό ποσό.

Τα HDTV-προγράμματα της βρετανικής ελεύθερης πλατφόρμας είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στους τηλεθεατές και αποτελούν σημαντικό κίνητρο για την απόκτηση ενός δορυφορικού δέκτη.Η πλατφόρμα ανταγωνίζεται την "Sky-Digital",θυγατρική του Pay-TV -παροχέα "BSkyB" με μεγάλο πλεονέκτημα απέναντί της την εκπομπή των προγραμμάτων της χωρίς συνδρομή.Για τη νέα χρονιά θα υπάρχουν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της πλατφόρμας και οι αγαπημένες στους βρετανούς αθλητικές διοργανώσεις:Champions League και "Rugby".
Πηγή:infosat.de   &  Sat und Kabel


                               Ξεκινάει στο Ηνωμένο Βασίλειο η δωρεάν δορυφορική τηλεόραση και ραδιόφωνο από το BBC και την ITV.

Σε πρώτη φάση το μπουκέτο θα έχει 80 ψηφιακά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, των οποίων ο αριθμός θα φτάσει τα 200 μέχρι το τέλος του 2008. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα πρέπει να καταβάλουν το κόστος του δορυφορικού πιάτου, του set-top box και της εγκατάστασης και δεν θα απαιτείται η καταβολή μηνιαίας συνδρομής.

Η Emma Scott απο το Freesat δήλωσε στο BBC Radio 5Live: "Η κάλυψη φτάνει το 98% στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν είναι διαθέσιμη μόνον σε πολύ συγκεκριμένα κτήρια ή κτήρια που δεν έχουν καθόλου οπτική επαφή με δορυφόρο." Η υπηρεσία Freesat, επιπλέον, θα έχει και high-definition τηλεοπτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 10 εκ. σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τηλεοπτικούς δέκτες που είναι συμβατοί με high-definition αλλά δεν έχουν τον κατάλληλο δέκτη ή δεν έχουν γίνει συνδρομητές σε κάποια σχετική υπηρεσία.

Από τον όμιλο του BBC έγινε γνωστό πως η υπηρεσία θα παραμείνει εγγυημένα δωρεάν.

Παρόμοια υπηρεσία διαθέτει και το Sky.

Πηγή:adslgr.com
by restlin, 10 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.05214 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters