Εκτόξευση τριών ερευνητικών ευρωπαϊκών δορυφόρων από τη Ρωσία.

News->Δορυφόροι-> Εκτόξευση τριών ερευνητικών ευρωπαϊκών δορυφόρων από τη Ρωσία. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Εκτόξευση τριών ερευνητικών ευρωπαϊκών δορυφόρων από τη Ρωσία.

                                    Τρεις ερευνητικοί δορυφόροι προβλέπονται να εκτοξευθούν φέτος με προωθητικό πύραυλο τύπου "Rokot" από το ρωσικό διαστημικό κέντρο εκτόξευσης πυραύλων "Plessezk".


Αρχικά το Μάρτη θα μεταφερθεί στο διάστημα ένας δορυφόρος της σειράς "GOCE",ο οποίος θα κάνει έρευνες γύρω από τις επιπτώσεις του βαρυτικού πεδίου της Γης στα ωκεάνια ρεύματα,τις μεταβολές της στάθμης των υδάτων στον ωκεανό και την αλλαγή του κλίματος.

Αργότερα τον Ιούλιο σχεδιάζεται να εκτοξευθεί ένας άλλος από την οικογένεια των δορυφόρων "SMOS" και για το Νοέμβρη προβλέπεται η εκτόξευση του "Cryosat-2".

Οι παραπάνω δορυφόροι κατασκευάστηκαν στα πλαίσια προγράμματος του ευρωπαϊκού οργανισμού διαστήματος "Ζωντανός πλανήτης".

Οι ρωσικοί προωθητικόι πύραυλοι "Rokot" αναπτύχθηκαν από το ρωσικό κρατικό ερευνητικό και παραγωγικό διαστημικό κέντρο "Chrunitschew".Η πρώτη εκτόξευση πυραύλου "Rokot" έγινε στις 20 Νοεμβρίου του  1990 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ,ενώ από το διαστημικό σταθμό "Plessezk" ξεκίνησαν να εκτοξέυονται  το 2000.

Στις 8. Οκτωβρίου του 2005 μετά από  αποτυχημένη εκτόξευση,η οποία είναι και η μοναδική γι'αυτό το είδος των πυραύλων,χάθηκε δορυφόρος τύπου "Cryosat".Η σειρά αυτή των δορυφόρων χρησιμοποιείται για έρευνα και μετρήσεις ακριβείας του πάγου στην Ανταρκτική, η Γροιλανδία, την Ισλανδία και τις πολικές περιοχές που γειτνιάζουν με την θάλασσα και τα μέρη των παγετώνων στις ορεινές περιοχές.
Πηγή:digitalfernsehen.de
 

 

 

 

 

 
by restlin, 09 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03119 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters