Κινήσεις του ΑΝΤ1 Ελλάδος στη Βρετανία

News->Ειδήσεις Γενικά->Κινήσεις του ΑΝΤ1 Ελλάδος στη Βρετανία [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Κινήσεις του ΑΝΤ1 Ελλάδος στη Βρετανία

Κινήσεις του ΑΝΤ1 Ελλάδος στη Βρετανία

Εξαγορές εν μέσω κρίσης


Σε 1,25 - 1,8 δις στερλίνες ανέρχεται το ύψος των εξαγορών που σχεδιάζει στη Μ. Βρετανία ο ελληνικός όμιλος των μίντια ΑΝΤ1, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Κυριακού στους Financial Times του Λονδίνου.

«Τα σχέδιά μας θα ήταν πιθανότατα υψηλότερα αν η κατάσταση στην πιστωτική αγορά ήταν καλύτερη», δηλώνει ο κ. Κυριακού σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT. Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι οι κινήσεις του ομίλου στο χώρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης πιθανότατα δεν θα περιλαμβάνει εφημερίδες, καθώς και ότι «δεν υπάρχει βιασύνη, αλλά εξετάζονται οι ευκαιρίες που θα προκύψουν μέσα στους επόμενους 6-18 μήνες». «Προς το παρόν η στρατηγική μας είναι να διατηρήσουμε τη ρευστότητά μας για τους επόμενους έξι μήνες και να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πιστωτική αγορά». «Εξετάζουμε ευκαιρίες σε ένα ευρύ πανευρωπαϊκό φάσμα, αλλά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας βρίσκεται το Λονδίνο», δηλώνει ο κ. Κυριακού.

Σύμφωνα με τους Financial Times ήδη έχει συσταθεί στον όμιλο ΑΝΤ1 μια συμβουλευτική ομάδα που επεξεργάζεται διάφορα σχέδια, ενώ μετά τη «μεταγραφή» του Guillaume de Posch ο όμιλος θα συμπεριλάβει στις τάξεις του «βαριά» ονόματα από το χώρο τόσο της επενδυτικής τραπεζικής, όσο και νομικούς με εμπειρία σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.

Το δημοσίευμα εκτιμά ότι ενδεχόμενη προσφορά του ομίλου ΑΝΤ1 για την ITV θα μπορούσε να φτάσει έως και τις 60 πέννες ανά μετοχή και επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «αν και τα σχέδια του ομίλου ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί». Στα σχέδια του ομίλου είχε αναφερθεί ο κ. Κυριακού και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires, ωστόσο τότε δεν είχε διευκρινίσει το μέγεθος των επενδύσεων που εξετάζονται.Κωδικός άρθρου: 845188

ΠΟΛΙΤΗΣ - 07/01/2009, Σελίδα: 15
by SatWeb, 08 Jan 2009, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04216 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters