Η ΕΡΤ ψηφιακή εκπέμπει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

News->Ειδήσεις Γενικά->Η ΕΡΤ ψηφιακή εκπέμπει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η ΕΡΤ ψηφιακή εκπέμπει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Αποστολέας: stavros

ert_digital_120Γεγονός είναι ήδη από το τέλος της περασμένης εβδομάδας η έναρξη εκπομπής από το όρος Υψάριο της Θάσου των τριών τηλεοπτικών καναλιών της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ. Το «σινε+», το «σπορ » και το «πρίσμα » είναι τα τρία (νέα για την Καβάλα, δύο ετών για την υπόλοιπη χώρα) κανάλια τα οποία εκπέμπουν από μια και μόνο συχνότητα: τη συχνότητα 47. Στο ίδιο μπουκέτο εκπέμπει κι ένα τέταρτο κανάλι, το «ΡΙΚ» που αποτελεί το κρατικό κανάλι της Κύπρου, ενώ σύντομα θα εκπέμψουν από το ίδιο «μπουκέτο» και τα τρία κανονικά κανάλια της ΕΡΤ, η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΤ3, όπως και το κανάλι της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως τους λαμβάνουμε σήμερα στα σπίτια μας, θα σταματήσουν να εκπέμπουν αναλογικά και όλα τα κανάλια, κρατικά, ιδιωτικά, περιφερειακά, θα λαμβάνονται πλέον από τις οικιακές τηλεοράσεις με ψηφιακό τρόπο, από το τέλος του 2012.


Η παραδοσιακή κεραία που διαθέτουν τα νοικοκυριά αρκεί για να πιάσει κανείς σήμερα τα κανάλια αυτά, δεν χρειάζεται δηλαδή δορυφορικό «πιάτο», όπως γίνεται με τη NOVA. Χρειάζεται όμως μια ειδική συσκευή (αποκωδικοποιητής) η οποία τοποθετείται ανάμεσα στην τηλεόραση του σπιτιού και το καλώδιο της κεραίας. Αυτή η συσκευή πωλείται στα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από 50 μέχρι 100 ευρώ περίπου. Όμως, όσοι αγόρασαν τηλεόραση μέσα στο 2008 ή το 2007, το πιθανότερο είναι να έχει μέσα της ενσωματωμένο αυτόν τον ειδικό ψηφιακό δέκτη. Αυτό σημαίνει ότι αρκούν μόνο μερικές ρυθμίσεις στην ήδη υπάρχουσα τηλεόραση για να γίνει η λήψη των ψηφιακών καναλιών.

Σημειώνεται ότι η λήψη των νέων ψηφιακών καναλιών γίνεται δωρεάν, δεν απαιτείται δηλαδή μηνιαία συνδρομή όπως γίνεται με τη NOVA. Σε περίπτωση, δηλαδή, που δεν χρειαστεί να αγοράσετε αποκωδικοποιητή επειδή η τηλεόρασή σας διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, τότε η παρακολούθηση των νέων καναλιών δεν θα σας στοιχίσει τίποτα. Όσοι σκοπεύουν να αγοράσουν νέα τηλεόραση, πρέπει να επιλέξουν μοντέλα που να έχουν ενσωματωμένη αυτή τη δυνατότητα (τη διαθέτουν σχεδόν όλες οι νέες τηλεοράσεις που πωλούνται στα καταστήματα).

Το πρόγραμμα των τριών καναλιών μπορεί να το βρει κανείς στα περισσότερα εβδομαδιαία περιοδικά τηλεοπτικού προγράμματος που κυκλοφορούν στα περίπτερα ενώ όσοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ μπορούν να πληκτρολογήσουν www.ertdigital.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ στην Καβάλα και την υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη άργησε πάρα πολύ, εξαιτίας γραφειοκρατικών αλλά και τεχνικών προβλημάτων. Η ψηφιακή τηλεόραση λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα αλλά μέχρι τώρα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν μόνο οι κάτοικοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Τα μηχανήματα από τα οποία εκπέμπουν τα ψηφιακά κανάλια από τη Θάσο, είχαν τοποθετηθεί από πέρυσι σε ειδικό κλωβό στο Υψάριο, ωστόσο δεν είχε βρεθεί ο τρόπος που η ΕΡΤ θα μετέφερε το σήμα από τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα μέχρι τη Θάσο. Τώρα που ο τρόπος βρέθηκε, άρχισε να γίνεται η εκπομπή του σήματος.

XanthiNewsby sdtv_GM, 22 Dec 2008, Comments(3)


Comments
panos230577
24 Dec 2008
Καλά πότε το έγραψαν αυτό το άρθρο; Εδώ και ένα περίπου μήνα δεν έχουμε ψηφιακά. Είμαστε στο standby, όπως είμασταν τα τελευταία 2 χρόνια με την ψηφιακή!
JPX153
24 Dec 2008
Δεν παιζουν οπως σε ολοι την ελλαδα το αρθο της xanthi news(τοπικης εφημεριδας)προφανος ειναι παλιο.καλα χριστουγεννα καλη χρονια σε ολους.
αχναεκ
23 Dec 2008
ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.0374 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters