Την άνοιξη του 2009 συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση από Hellas Sat

News->Ελλάδα->Την άνοιξη του 2009 συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση από Hellas Sat [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Την άνοιξη του 2009 συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση από Hellas Sat

Την άνοιξη του 2009 συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση από Hellas Sat

17/12/2008

Του Φώτη Φωτεινού

Την άνοιξη του 2009 αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η παροχή συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης από την Hellas Sat, θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ.

Ήδη, η Ηellas Sat, η οποία απέκτησε τη σχετική άδεια από το ΕΣΡ (απομένει η τυπική υπογραφή της από το υπουργείο Επικρατείας), βρίσκεται σε συζητήσεις με εγχώριους και διεθνείς προμηθευτές περιεχομένου (καναλιών).
Παράλληλα, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο ΕΣΡ για παροχή επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, προκειμένου να εισέλθει στο «Χάρτη Συχνοτήτων».

Μέχρι πρότινος, η Hellas Sat δεν μπορούσε να παράσχει υπηρεσίες  συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης ελληνικού περιεχομένου, εξαιτίας της νομοθεσίας περί «Βασικού Μετόχου», καθώς η μητρική εταιρεία, ο ΟΤΕ αποτελεί βασικό προμηθευτή του Δημοσίου.    

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνδρομητική τηλεόραση που θα λανσάρει η Hellas Sat θα παρέχει high definition τηλεοπτικές υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στον τομέα της προμήθειας του βασικού εξοπλισμού, όσο και των μηνιαίων τελών. 

Με την κίνηση αυτή, η οποία προϋποθέτει την έγκριση της D.T., o OTE, μέσω της Hellas Sat, εισέρχεται στο «μονοπώλιο» της Forthnet, η οποία ολοκλήρωσε την εξαγορά της Nova. Σήμερα, η Nova διαθέτει περισσότερους από 350.000 πελάτες σε Ελλάδα και Κύπρο. 

To 85% της χωρητικότητας έχει καλυφθεί

Πάντως, η «εξωστρέφεια» της Hellas Sat ξεκίνησε, πριν από λίγο καιρό, με την παροχή φθηνού δορυφορικού ίντερνετ με την επωνυμία «Hellas Sat Net». Ήδη, η εταιρεία καταμετρά περισσότερους από 105 πελάτες, η πλειονότητα των οποίων είναι οικιακοί χρήστες.

Στελέχη της Hellas Sat χαρακτηρίζουν λογικές και εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή αγορά, τις τιμές προμήθειας του δορυφορικού εξοπλισμού και τα μηνιαία τέλη.

Σήμερα, ο δορυφόρος της Hellas Sat, ο οποίος κόστισε 160 εκατ. ευρώ, διανέμει κέρδη από το 2007. Διαθέτει 100 πελάτες σε 30 χώρες, ενώ το 85% της χωρητικότητάς του έχει καλυφθεί (υπάρχουν κάποιοι κενοί αναμεταδότες στη Ν. Αφρική).

Ο δορυφόρος της Hellas Sat, ο οποίος έχει 15 χρόνια ζωής, όπως κάθε δορυφόρος, «περιμένει» την έλευση της DT, η οποία δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της σχετικά με το μέλλον του.

Το ζήτημα είναι λεπτό, γιατί ο Hellas Sat αποτελεί το μοναδικό ελληνικό δορυφόρο (μικρό ποσοστό έχει η Κυπριακή Δημοκρατία).
by sdtv_GM, 18 Dec 2008, Comments(1)


Comments
O OREOS
02 Jan 2009
καλη χρονια ευχομαι σε ολους παντα με υγεια και χαρα. τωρα θελω να κανω και ενα σχολιο για τον ελληνικο δορυφορο ελπιζω καποια στιγμη το 2009 να εκπεψει και προς Αμερικη.

Με φιλικος χαιρετισμους
Κωστας Μπετογλου- Βοστονη.
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04507 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters