Η ΔΟΕ γυρνά την πλάτη στα δημόσια κανάλια και κάνει «παιχνίδι» με τα ιδιωτικά

News->Ειδήσεις Γενικά->Η ΔΟΕ γυρνά την πλάτη στα δημόσια κανάλια και κάνει «παιχνίδι» με τα ιδιωτικά [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η ΔΟΕ γυρνά την πλάτη στα δημόσια κανάλια και κάνει «παιχνίδι» με τα ιδιωτικά

Τηλεοπτικά δικαιώματα Ολυμπιακών Αγώνων 2014 και 2016

Η ΔΟΕ γυρνά την πλάτη στα δημόσια κανάλια και κάνει «παιχνίδι» με τα ιδιωτικά

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 07:00

Σε κατά «μόνας» διαπραγματεύσεις με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αποφάσισε να προχωρήσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Αγώνων του 2014 και του 2016, γυρίζοντας με αυτό τον τρόπο την πλάτη στους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς και βάζοντας στο παιχνίδι τα ιδιωτικά κανάλια.

Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε να διαπραγματευτεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα των χειμερινών και των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ξεχωριστά με κάθε τηλεοπτικό σταθμό της Ευρώπης, απορρίπτοντας αίτημα για συνολική διαπραγμάτευση που της υποβλήθηκε από ομάδα Ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης και συγκεκριμένα από την EBU, στης οποίας τους κόλπους επισημαίνεται ότι βρίσκονται οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της Ευρώπης.

 Πρόκειται για την πρώτη φορά στα τελευταία 50 χρόνια που η ΔΟΕ απέρριψε αίτημα για συνολική διαχείριση δικαιωμάτων μετάδοσης από την EBU, η οποία συνήθως κέρδιζε το δικαίωμα μετάδοσης δεδομένου ότι τα 75 μέλη της έχουν το μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών. Η EBU προσέφερε το ποσό των 443,4 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πρόσφατους αγώνες του Πεκίνου και 135 εκατομμύρια δολάρια για τους χειμερινούς αγώνες του Τορίνο του 2006.

Επίσης έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα για τους αγώνες του 2010 του Βανκούβερ, καθώς και για το 2012 του Λονδίνου. Εκπρόσωπος της ΔΟΕ δήλωσε ότι η Επιτροπή θα προχωρήσει σε μια ανοικτή διαδικασία προσφορών στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) με στόχο να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό οικονομικό αντάλλαγμα, αφού πλέον αυτό θα αποτελεί το γνώμονα για την απόδοση των δικαιωμάτων και όχι ο αριθμός των τηλεθεατών.

Logo
by sdtv_GM, 10 Dec 2008, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04988 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters