Η Κίνα με τη βοήθεια της Ρωσίας σχεδιάζει αποστολή στον Άρη.

News->Διάστημα-> Η Κίνα με τη βοήθεια της Ρωσίας σχεδιάζει αποστολή στον Άρη. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η Κίνα με τη βοήθεια της Ρωσίας σχεδιάζει αποστολή στον Άρη.

                                          Όπως ανέφερε η κινεζική εφημερίδα"Xinjingbao" την Παρασκευή 5/12 , Ο δορυφόρος "Yinghuo"  ,σε αγαστή συνεργασία με την διαστημική ρωσική αποστολή "Phobos-Grunt" (ελλ.Φόβος, ρωσ.Фобос-Грунт),θα μεταφερθεί με ρωσικό προωθητικό πύραυλο στον "κόκκινο πλανήτη".Καθ'όλη τη διάρκεια της πτήσης το διαστημικό όχημα "Phobos Grunt " θ'αναλάβει την ενεργειακή τροφοδοσία του παραπάνω δορυφόρου.Όταν πλησιάσουν στην τροχιά του πλανήτη Άρη,οι δύο συσκευές θα χωριστούν μεταξύ τους.


Ο δορυφόρος "Yinghuo" θα εξοπλιστεί με δύο ισχυρές βιντεοκάμερες, με τις οποίες θα τραβήξει εικόνες από την επιφάνεια του "κόκκινου πλανήτη".Πηγή:digitalfernsehen.de

 

Ραντεβού με το Φόβο, το δορυφόρο του Αρη, δίνει το 2009 η Ρωσία

 ρωσική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε την Παρασκευή την αποστολή μιας εξερευνητικής αποστολής προς τον πλανήτη Άρη από το 2009 με σκοπό τη λήψη δειγμάτων από το έδαφος του δορυφόρου του, Φόβου.

«Η εκτόξευση του διαστημικού οχήματος Phobos Grunt προβλέπεται για τον Οκτώβριο του 2009, και θα διαρκέσει τρία χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Roskosmos.

Θα πρόκειται σε πρώτη φάση για τη «μεταφορά στη Γη δειγμάτων εδάφους του φυσικού του δορυφόρου, του Φόβου, για λεπτομερείς έρευνες», διευκρινίζει η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

Οι αναλύσεις στα δείγματα εδάφους από τον Φόβο μπορούν να δώσουν απαντήσεις ή στοιχεία απαντήσεων που αφορούν ένα μεγάλο φάσμα επιστημονικών ζητημάτων για το ηλιακό σύστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας κατασκευών στο διάστημα RKK Energuia, Νικολάι Σεβαστιάνοφ, δήλωσε τον Απρίλιο ότι μια ρωσική επανδρωμένη πτήση προς το Αρη μπορεί να γίνει ανάμεσα στο 2020 και το 2030.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ESA προβλέπει να εκτοξεύσει το 2011 το διαστημόπλοιο της αποστολής Exomars, της οποίας ο προϋπολογισμός είναι περίπου 550 εκατ. ευρώ.                                        Πηγή:16/06/06 in.gr  

 

Σχετικά : :  SDTV:εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
by restlin, 08 Dec 2008, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.0319 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters