Ποδόσφαιρο, σε τρισδιάστατη τηλεοπτική απόλαυση.

News->Τεχνολογία->Ποδόσφαιρο, σε τρισδιάστατη τηλεοπτική απόλαυση. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Ποδόσφαιρο, σε τρισδιάστατη τηλεοπτική απόλαυση.

                                      Το αμερικανικό μεγάλο κανάλι "Fox" επιθυμεί κατά τις αρχές της επόμενης χρονιάς να προβεί για πρώτη φορά στην τρισδιάστατη μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού.Η πρεμιέρα θα γίνει στη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών του κόσμου "Consumer Electronics Show (CES)" στις 8.Ιανουαρίου του 2009 στο Λας βεγκας.Την  πληροφορία αυτή μετεδωσε ο " David Hill", διευθυντής του "Fox-Sport",κατά τη διάρκεια του συνεδρίου "3-D Entertainment Summit".Ακόμη και στους κινηματογράφους στο Λος Άντζελες, Νέα Υόρκης και Βοστώνης εμφανίζονται τρισδιάστατες προβολές επι της μεγάλης οθόνης.παραμένει όμως αδιευκρίνιστη η χρονική διάρκεια της διάθεσης της τρισδιάστατης προβολής στα ιδιωτικά νοικοκυριά.Ήδη τα στούντιο του Χόλλυγουντ προγραμματίζουν για τα επόμενα χρόνια την ενδυνάμωση της μετάδοσης με  χρήση τρισδιάστατης τεχνολογίας.Πάνω από 40 κινηματογραφικές ταινίες έχουν σχεδιαστεί να παρουσιαστούν τρισδιάστατα μέχρι το 2011.Έπίσης ο γιγάντιος τηλεοπτικός αμερικανικός οργανισμός της "Disney" ανακόινωσε την παραγωγή περισσότερου 3D-περιεχομένου και θέλουν να παράγουν διάφορες ταινίες με προοπτική. Πηγή:satundkabel.magnus.de         

 

Consumer Electronics Show (CES):

Η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών του κόσμου με επίσημο χορηγό την " Consumer Electronics Association".Η έκθεση λαμβάνει χώρα κάθε Ιανουάριο στο Λας Βέγκας(Las Vegas).Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται πολυάριθμα νέα εμπορικά προϊόντα.

Το 2008 η έκθεση διεξήχθη από 7.έως τις 10 ιανουαρίου.

Η πρώτη έκθεση παραγματοποίήθηκε τον Ιούνιο του 1967 στη Νέα Υόρκη.Από το 1978 έως το 1994 διεξάγονταν η παραπάνω μεγάλη εμπορικού ενδιαφέροντος έκθεση δύο φορές ετησίως,μία φορά το μήνα Ιανουάριο στο Λας Βέγκας στη Νεβάδα και την επόμενη στο Σικάγο της πολιτείας Ιλλινόις κατά το μήνα Ιούνιο.

Το έτος 2006 από 5 εώς 8 Ιανουαρίου  παρουσιάστηκε η έκθεση στο "Las Vegas Convention Center".


Fox

H  Fox Broadcasting Company (FBC) , η οποία εμφανίζεται στην αγορά με τη σήμανση "FOX" και "FOX Network" αντίστοιχα ,είναι ένα αμερικανικό τηλεοπτικό ΄δικτυο.Ιδρύθηκε το 1986 και ανήκει στον όμιλο "Fox Entertainment Group",της οποίας μέρος ανήκει στην "News Corporation",του μεγιστάνα των μέσων "Rupert Murdochs".Η "FBC" κατοικοεδρεύει στη Νέα Υόρκη.


Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή της "Fox Broadcasting Company"έλαβε χώρα στις 9.Οκτωβρίου του 1986 ,της οποίας η σήμανση  αργότερα άλλαξε σε "FOX" και ήταν ένα νυχτερινό τηλεοπτικό θέαμα(Night Show) σε προχωρημένη ώρα με παρουσιαστή τον "Joan Rivers".Έκτοτε το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο έφερε στο τηλεοπτικό προσκήνιο αρκετές εκπομπές.

Πηγές: de.wikipedia.org  ,            Διασκευή:restlin

 

                                      Forum SDTV: SONIK -ΝΙΚΟΣ

Η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών στον κόσμο άνοιξε και φέτος στο Λας Βέγκας με την καθιερωμένη ομιλία του Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος προανήγγειλε μια δεύτερη «ψηφιακή δεκαετία», κατά την οποία οι υπολογιστές θα μάθουν να επικοινωνούν με το χρήστη μέσω της αφής, της όρασης και της ομιλίας.


 

Στο επίκεντρο του Consumer Electronics Show βρέθηκαν φέτος οι οθόνες αφής, οι ασύρματες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, η αυτοματοποίηση σπιτιού και, για ακόμα μια χρονιά, τα κινητά τηλέφωνα.


Ήταν η τελευταία χρονιά που ο Μπιλ Γκέιτς άνοιξε την έκθεση ως πρόεδρος της Microsoft, δεδομένου ότι τον Ιούλιο θα αποσυρθεί από την καθημερινή του δουλειά στην εταιρεία για να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος Γκέιτς.

«Η πρώτη ψηφιακή δεκαετία αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία» είπε ο Γκέιτς το βράδυ της Κυριακής, μιλώντας στο ξενοδοχείο-καζίνο Venetian. Την επόμενη δεκαετία, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις «θα είναι όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Θα το θεωρούμε δεδομένο. Ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει από συσκευή σε συσκευή και να θυμάται πού βρίσκεται τι» υποσχέθηκε.

Τα επόμενα χρόνια, τα πολυμέσα, η οικιακή ψυχαγωγία και κάθε είδους ψηφιακή υπηρεσία θα βασίζονται όλο και περισσότερο σε πλατφόρμες λογισμικού που τρέχουν στο Διαδίκτυο, αντί στον υπολογιστή του τελικού χρήστη, είπε ο ιδρυτής της Microsoft. Το σχόλιό του, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έρχεται ως παραδοχή ότι η αγορά στρέφεται προς τις διαδικτυακές υπηρεσίες και απομακρύνεται από το καθιερωμένο μοντέλο του συσκευασμένου λογισμικού που αγοράζεται από το κατάστημα.


Και ενώ η πρώτη ψηφιακή δεκατία σημαδεύτηκε από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, την επόμενη δεκαετία η επικοινωνία με τους υπολογιστές θα γίνεται με πιο «φυσικό τρόπο», μέσα από οθόνες αφής, κάμερες που αντιλαμβάνονται τις χειρονομίες μας και μικρόφωνα που καταγράφουν τις εντολές μας.

Η υπόσχεση για πιο «ανθρώπινη» επικοινωνία με τις μηχανές είχε ακουστεί και σε παλαιότερες ομιλίες του Γκέιτς, μέχρι στιγμής όμως απέχει από την πραγματικότητα. Φέτος, ο Γκέιτς επέμεινε ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες είναι κοντά, και ανέφερε ως παράδειγμα το IPhone της Apple, που βασίζεται σε μια νέα οθόνη αφής, και το Wii της Nintendo, την κονσόλα που ελέγχεται με χειρονομίες. Επέδειξε επίσης το Surface, ένα πειραματικό υπολογιστή της Microsoft που μοιάζει με τραπεζάκι του καφέ και επιτρέπει στο χρήστη να «απλώνει» τα αρχεία του πάνω σε μια μεγάλη οθόνη-αφής.

Στη διάρκεια της παρουσίασης ο Γκέιτς αστειεύτηκε πολλές φορές και έπαιξε ακόμα και κιθάρα με τον Slash, κιθαρίστα των Guns 'n' Roses.

Από τα βασικά στοιχεία της CES 2008

*H έκθεση περιλαμβάνει για πρώτη φορά το «Sustainable TechZone», ή Ζώνη Βιώσιμης Τεχνολογίας, σε ελεύθεση απόδοση. Είναι αφιερωμένη «πρωτοποριακές τεχνολογίες που οφελούν το περιβάλλον και τη αειφόρο ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας». Τα εκθέματα περιλαμβάνουν σακίδια πλάτης εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκά κύτταρα και τσάντες από ανακυκλωμένο πλαστικό. Η Control4 και άλλες εταιρείες που ειδικεύονται στον αυτοματισμό σπιτιού παρουσίασαν συστήματα που ελέγχουν τον κλιματισμό, το φωτισμό και άλλες συσκευές εξοικονομώντας ενέργεια.

*Η Motorola παρουσίασε το Moto Z10, ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη βιντεοκάμερα και λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Η συσκευή αποθηκεύει έως και 24 ώρες βίντεο με ρυθμό έως και 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

*Η General Motors αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη τεχνολογίες για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες το 2015 και να λανσάρει τα πρώτα μοντέλα το 2018.

*Η Panasonic, εταιρεία του ομίλου Matsushita Electric Industrial, παρουσιάζει το πρωτότυπο μιας ασύρματης τηλεόρασης υψηλής ανάλυσης. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία «WirelessHD» που επιτρέπει τη μετάδοση εικόνας υψηλής ευκρίνειας χωρίς απώλειες από αποκωδικοποιτές, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών ή άλλες συσκευές που συνδέονται με τις τηλεοράσεις. Στην ανάπτυξη της πλατόρμας WirelessHD η Panasonic συνεργάζεται με την Intel, την LG, τη Sony, τη Samsung και τη SiBEAM, μεταξύ άλλων.

Πηγή:www.in.gr

 

 
by restlin, 03 Dec 2008, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03366 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters