Η Κίνα απέστειλε στο διάστημα εξερευνητικό δορυφόρο.

News->Διάστημα->Η Κίνα απέστειλε στο διάστημα εξερευνητικό δορυφόρο. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η Κίνα απέστειλε στο διάστημα εξερευνητικό δορυφόρο.

                               Η Κίνα ,όπως ανέφερε χθες (Δευτέρα 1/12) το κινεζικό ειδησεογραφικό παρακτορείο "Xinhua", μετέφερε  στο διάστημα δορυφόρο για την εξερεύνηση,ανίχνευση και εντοπισμό φυσικών καταστροφών ,καθώς και της εδαφολογικής κατάστασης της γήϊνης επιφάνειας.


Η εκτόξευση έγινε από το κοσμοδρόμιο "Jiujuan",το οποίο βρίσκεται μεταξύ των συνόρων της επαρχίας"Gansu"και της αυτόνομης περιοχής της εσωτερικής ΜογγολίαςΚίνα ,ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο,έθεσε σε τροχιά τον πρώτο της δορυφόρο για την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών.


Επι του παρόντος η Κίνα οργανώνει το δικό της παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης"Baidou",στο οποίο ανήκουν μέχρι στιγμής πέντε μη επανδρωμένες διαστημικές συσκευές,τρεις απ'αυτές βρίσκονται σε τροχιά ήδη από το Μάϊο του 2003,ενώ οι υπόλοιπες μεταφέρθηκαν στο διάστημα το Φεβρουάριο  και Aπρίλιο του 2007


Στη συνέχεια και εντός της χρονιάς θ'ακολουθήσουν και άλλες εκτοξεύσεις δορυφόρων των οποίων ο ακριβής αριθμός δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα.Οι επιστήμονες εκφράζουν την άποψη ότι το σύστημα "Baidou" είναι αντάξιο με το αμερικανικό σύστημα πλοήγησης "GPS",όπως επίσης και με το ρωσικό "GLONASS-System".


Το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του διαστήματος δρομολογήθηκε από τις 8 Οκτωβρίου του 1956 . Το 1964 έστειλε η Κίνα στο διάστημα πύραυλό με δύο ποντίκια ,ενώ το 1970 τέθηκε σε τροχιά ο πρώτος κινεζικός τεχνητός δορυφόρος "Dongfanghung-1".Στις 15.Οκτωβρίου του 2003 ξεκίνησε η Κίνα το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό όχημα ονόματι " Shenzhou-5".Το δε 2005 ,δύο Κινέζοι κοσμοναύτες "Fei Zunlung" και "Nie Haisheng" σημείωσαν  ρεκόρ διαστημικής πτήσης για την Κίνα,πενθήμερης διάρκειας,με το διαστημικό σκάφος "Shenzhou-6".


Η Kίνα επιθυμεί έως το 2020 να κατασκευάσει και να τροχιοδρομήσει  δικό της διαστημικό σταθμό ,ταυτόχρονα επίσης σχεδιάζει να εγκατάστήσει και ένα διαστημικο εργαστήριο.

Πηγές ενημέρωσης:digitalfernsehen.de  ,de.rian.ru & china-observer.de    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
by restlin, 02 Dec 2008, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.04699 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters