Η ΕΡΤ για τα δορυφορικά

News->Ειδήσεις Γενικά->Η ΕΡΤ για τα δορυφορικά [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η ΕΡΤ για τα δορυφορικά

Η ΕΡΤ για τα δορυφορικά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Απαντήσεις για τη λειτουργία, την αποτελεσματικότητα και τα έξοδα της ERT World επιχειρεί να δώσει ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Χρήστος Παναγόπουλος με επιστολή του στην «Αυγή» για σχετικό της δημοσίευμα που έδωσε έναυσμα και για ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση.

Ο κ. Παναγόπουλος επισημαίνει ότι το δορυφορικό κανάλι «δεν συνθέτει απλώς το πρόγραμμα από τα αναλογικά του προγράμματα, αλλά παράγει και προβάλλει κατά την 24ωρη μετάδοσή του πρωτογενές πρόγραμμα 1.250 ωρών ετησίως, με δύο εκπομπές εσωτερικής παραγωγής», την εβδομαδιαία «Οδύσσεια» (δίωρης διάρκειας), σποτς ποικίλου ενδιαφέροντος και τέσσερις μικτές παραγωγές. Στις τελευταίες η ΕΡΤ καλύπτει τμήμα τεχνικών υποδομών «σύμφωνα με την υπάρχουσα διαθεσιμότητα και επιλέγει τους παρουσιαστές των εκπομπών».

Το κόστος των παραγωγών, υποστηρίζει ο κ. Παναγόπουλος, κινείται στα επίπεδα της αγοράς «μερικές φορές μάλιστα υπολείπεται των δαπανών των ιδιωτικών καναλιών». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, το δορυφορικό κανάλι είναι πρώτο σε ποσοστό τηλεθέασης και με σημαντικό βαθμό ικανοποίησης. Κάτι που, όπως λέει, φαίνεται και σε έρευνα (για το 2007) που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, στην οποία ποσοστό άνω του 70% χαρακτηρίζει την ERT World «σοβαρό, αντικειμενικό και αξιόπιστο κανάλι», ενώ την τρέχουσα περίοδο η δαπάνη σε τρίτους εκτελεστές παραγωγής φθάνει το 1.831.856 ευρώ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


by sdtv_GM, 02 Dec 2008, Comments(2)


Comments
GIORIKAS
03 Dec 2008
...και υστερα ξυπνησε
kastorianos
03 Dec 2008
Ε καλα τωρα ο προεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. τι θα ελεγε?Οτι δεν αξιζει το καναλι?Οι αλλοι ομως τι λενε?
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03831 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters