Κοινή εταιρεία για την ψηφιακή TV

News->Ελλάδα->Κοινή εταιρεία για την ψηφιακή TV [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Κοινή εταιρεία για την ψηφιακή TV

Κοινή εταιρεία για την ψηφιακή TV

Κοινή εταιρεία για την ψηφιακή TV
Tη σύσταση εταιρείας για τη διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων των ιδιωτικών καναλιών ανακοίνωσε ο K. Kιμπουρόπουλος, πρόεδρος της Eνωσης Iδιωτικών Tηλεοπτικών Σταθμών Eθνικής Eμβέλειας (EITHΣEE) στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ημερίδα του ΣΔE για την ψηφιακή τηλεόραση με τίτλο «2012...Oλική Σύνδεση».
"Η" 29/11

Tη σύσταση εταιρείας για τη διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων των ιδιωτικών καναλιών ανακοίνωσε ο K. Kιμπουρόπουλος, πρόεδρος της Eνωσης Iδιωτικών Tηλεοπτικών Σταθμών Eθνικής Eμβέλειας (EITHΣEE) στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ημερίδα του ΣΔE για την ψηφιακή τηλεόραση με τίτλο «2012...Oλική Σύνδεση». O κ. Kιμπουρόπουλος ανέφερε ότι τα 7 κανάλια που συμμετέχουν (Mega, ANT1, Star, Alpha, Alter, TV Mακεδονία, ΣKAI) έχουν ισόποση συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο (700.000 ευρώ) ενώ πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να εκπέμψουν το επόμενο δίμηνο και ψηφιακά στην Aθήνα και τη Θεσσαλονίκη. O K. Kιμπουρόπουλος (ANT1) καταφέρθηκε κατά της «σκληρής γραφειοκρατίας και του συστήματος που τρέφει τη νοοτροπία του κράτους εν κράτει στην οποία η επιχειρηματικότητα είναι λίγο πολύ υπόλογη, ως οδηγήτρια, ως υποκινητήρια δύναμη κάθε δεινού σ’ αυτή τη χώρα».

O ίδιος έδωσε το μήνυμα της ανάγκης διεξόδου από την κρίση με κοινωνικά κριτήρια για μια «ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς φοβίες», ενώ ζήτησε τη δημοσίευση του οριστικού χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων και το Π.Δ. για τις αδειοδοτήσεις. O πρόεδρος της EITHΣEE πάντως ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια αναθέρμανσης της σχέσης με την EPT για τη σύμπραξη ιδιωτικών και δημόσιων καναλιών στο ψηφιακό εγχείρημα.

Πάντως στο στάδιο της πλήρους μετάβασης (το 2012 για την E.E. και το 2015 για την ITU) από τις διαθέσιμες ψηφιακές συχνότητες (διαύλους) που υπάρχουν, έχουν αποδοθεί 2 δίαυλοι (8 θέσεις) για τη λειτουργία περιφερειακών σταθμών, 3,5 (14 θέσεις) σε ιδιωτικά κανάλια, 3 (12 θέσεις) στην EPT, τα κανάλια της Bουλής και των κομμάτων, 0,5 δίαυλοι (2 θέσεις) στα συνδρομητικά και την mobile TV και 1 (4 θέσεις) για νέες υπηρεσίες.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ


by sdtv_GM, 30 Nov 2008, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03953 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters