Η Βουλή επενδύει στα media με κονδύλι ύψους ?10 εκατ.

News->Ελλάδα->Η Βουλή επενδύει στα media με κονδύλι ύψους ?10 εκατ. [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Η Βουλή επενδύει στα media με κονδύλι ύψους ?10 εκατ.

Μέσα στο 2009 για την ανάπτυξη των μέσων που διαθέτει

Η Βουλή επενδύει στα media με κονδύλι ύψους ?10 εκατ.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 07:00

Σε επενδύσεις εκατομμυρίων στο χώρο των media, προχωρά η Βουλή μέσα στο 2009, στο πλαίσιο των ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των μέσων ενημέρωσης που διαθέτει και που πρόκειται να δημιουργήσει στο εγγύς μέλλον.

Ο Πρόεδρος του σώματος της Βουλής, κ. Δημήτρης Σιούφας.

Χθες κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2009, ο Πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Σιούφας, ανακοίνωσε κονδύλι ύψους 10 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την πολυεπίπεδη ανάπτυξη (υποδομών κ.λπ.) των ΜΜΕ του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και για άλλες ενέργειες που αφορούν το ευρύτερο πεδίο της ενημέρωσης και αφορούν -από τεχνικής άποψης- το χώρο των ΜΜΕ και των εκδόσεων.

Ειδικότερα, μέρος από το προαναφερθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση του τηλεοπτικού σταθμού και του νέου ραδιοφωνικού σταθμού της Βουλής στο κτήριο επί της οδού Αμαλίας 14, για τη δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης της Βουλής των Ελλήνων καθώς και για τη δημιουργία χώρου πώλησης των εκδόσεων της Βουλής και του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Ψηφιακό το κανάλι της Βουλής

Όπως επισήμανε ο κ. Σιούφας, από αυτό το μήνα «μια σημαντική προτεραιότητα της Βουλής υλοποιείται, με την είσοδο στην ψηφιακή εποχή του καναλιού της Βουλής, το οποίο θα αρχίσει να εκπέμπει το αναλογικό του πρόγραμμα ψηφιακά, με πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, αλλά και με ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη».

Παράλληλα και όπως ανέφερε ο πρόεδρος, «η Βουλή, σε συνεργασία με τον πρώην υπουργό Επικρατείας κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, απέκτησε ραδιοφωνικές συχνότητες σε όλη την Ελλάδα».

Επισημαίνεται ότι με την κίνηση αυτή δημιουργείται ένας ακόμα -μαζί με τα προγράμματα της ΕΡΤ- πανελλήνιας κάλυψης ραδιοφωνικός σταθμός όταν από την άλλη πλευρά, η ραδιοφωνία -τουλάχιστον στο κομμάτι ενημέρωση- για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, παραμένει ακόμα αυστηρώς και μόνο τοπικού χαρακτήρα.

Στον προϋπολογισμό του 2009 έχουν εγγραφεί οι αναγκαίες πιστώσεις που αφορούν τη στέγαση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού στο νέο κτήριο επί της Αμαλίας, τη δημιουργία studio παραγωγής και μετάδοσης ραδιοφωνικού προγράμματος, όσο και την εγκατάσταση αναμεταδοτών στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσει να εκπέμψει από τα ερτζιανά κύματα το ραδιόφωνο της Βουλής.
by sdtv_GM, 13 Nov 2008, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.06027 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters