Ψηφιακό διαζύγιο και γάμος προσεχώς

News->Ελλάδα->Ψηφιακό διαζύγιο και γάμος προσεχώς [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Ψηφιακό διαζύγιο και γάμος προσεχώς

ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ

Ψηφιακό διαζύγιο και γάμος προσεχώς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά το ναυάγιο για τη δημιουργία κοινού φορέα διαχείρισης των ψηφιακών συχνοτήτων μεταξύ ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ΕΡΤ, τα κανάλια φαίνεται να σχεδιάζουν δικό τους ξεχωριστό φορέα. Ηδη ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, Alpha, Star, Μακεδονία TV, Alter, Σκάι, ΑΝΤ-1, ΜΕΓΚΑ, 902 Τηλεόραση, Nova Cinema και Sports και Βουλή των Ελλήνων κατέθεσαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εντός προθεσμίας, σχετικές αιτήσεις ώστε να έχουν δικαίωμα παράλληλης εκπομπής ψηφιακού σήματος.

Η δημόσια τηλεόραση εκ του νόμου έχει δικαίωμα και ετοιμάζει να ανεβάσει ψηφιακά ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και Βουλή τηλεόραση, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια σχεδιάζουν αυτόνομο φορέα. Η Ανεξάρτητη Αρχή, όπως εξήγησε ο πρόεδρός της Ιωάννης Λασκαρίδης, θα ελέγξει τώρα αν τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί έρχονται σε συμφωνία με τη νομοθεσία ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η παράλληλη μετάδοση αναλογικού και ψηφιακού σήματος στην πιλοτική φάση.

Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πάντως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να εκπέμψουν ψηφιακά ακόμα και τώρα, πριν δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης ψηφιακών συχνοτήτων, μέσω διαύλων που θα τους παρέχει η ΕΡΤ, κάτι για το οποίο χρειάζονται ορισμένες διευθετήσεις. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μετατροπής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό.

ΣΩ.ΜΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


by sdtv_GM, 06 Nov 2008, Comments(1)


Comments
021
07 Nov 2008
Στα Ιωαννινα η γενικα στην ηπειρο ποτε θα δουμε επιγεια ψηφιακα καναλια.
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03714 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters