News

News->Περιοδικά [ Find ]  
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Νοεμβρίου 2016 στα περίπτερα!

digital 98Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.

Ξεκινάμε με ένα καθαρά δορυφορικό θέμα. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής ανιχνεύει στον δορυφορικό ουρανό τα καλύτερα κανάλια με κρυπτογράφηση BISS και σας δίνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για την λήψη τους.

Η συνέχεια έρχεται με ένα άρθρο που απευθύνεται κυρίως στους κατόχους των συσκευών iOS (Smart phones & Tablets), αφού σας παρουσιάζουμε διάφορα apps που προορίζονται όχι μόνο για δορυφορική λήψη, αλλά και για ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Ο Χάρης Ματθαίου αυτό το μήνα σας παρουσιάζει βήμα –βήμα τον τρόπο που θα αναβαθμίσετε απομακρυσμένα τους παλαιότερους δέκτες OTE TV, ώστε να αποκτήσουν την λειτουργικότητα των νέων.

Ο Export Manager της Triax, κος Jeroen van der Maat, υπεύθυνος για την ελληνική αγορά, μιλά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη στον Αργύρη Νομικό, για τους νέους στόχους που έχει θέσει η δανέζικη εταιρία με τον νέο της αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά.

Η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media News, παρουσιάζει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ειδήσεις, για την αδειοδότηση των καναλιών, την ΕΡΤ και ΕRT World, κ.ά.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Αυτό το μήνα o Παναγιώτης Μαλακούδης, ξεψειρίζει τον νέο δέκτη Dreambox DM 520, της νέας εταιρίας Dream Property,που έρχεται με αποκωδικοποίηση HEVC και λογισμικό Dream OS.

Linux είναι και ο νέος δέκτης ΑΧ Odin Plus της Opticum. Ταχύτατος, στιλάτος, με μοντέρνα χαρακτηριστικά και σε πολύ οικονομική τιμή, ο νέος δέκτης της πολωνικής εταιρίας αναμένεται να αποτελέσει μια πολύ σοβαρή πρόταση για τους φίλους του enigma 2.

Ο νέος Amiko NEO combo είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός δέκτης combo για δορυφορική και επίγεια λήψη. Με 600 περίπου παιχνίδια και το κατάλληλο τηλεχειριστήριο ο δέκτης μετατρέπεται σε μια ισχυρή παιχνιδομηχανή για arcade games.

Η εξέλιξη των IPTV δεκτών MAG, της Infomir συνεχίζεται. Αυτό το μήνα έχουμε τα δύο νέα μοντέλα MAG-254 W1 & W2, που έρχονται με ισχυρότερη επεξεργαστική ισχύ και ενσωματωμένο Wi-Fi.

Η νέα συνδρομητική κάρτα Redlight Elite Superchic 9 αποτελεί ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο χώρο του ερωτικού θεάματος, αφού διαθέτει όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια υψηλής ευκρίνειας του συγκεκριμένου είδους.

Η ελληνική εταιρία Lemco συνεχίζει την άνοδό της όχι μόνο στην ελληνική, αλλά κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, δείχνοντας στους ευρωπαίους, αλλά και κινέζους κατασκευαστές τι σημαίνει ένα προϊόν να έχει υψηλό δείκτη απόδοσης – τιμής. Ο νέος κορυφαίος διαμορφωτής HDMI σε DVB-T, Lemco HDMOD-2, θα σας αφήσει άφωνους με την ποιότητά του, αλλά και την ταχύτητά του.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τα νέα τηλεχειριστήρια αντικατάστασης GBS Jolly line for Samsung, Sony & LG. Τα τηλεχειριστήρια έρχονται με υψηλής ποιότητας πλαστικά, ανάλογα των original και προγραμματισμένα έτοιμα για να παίξουν με οποιαδήποτε TV των εταιριών Samsung, Sony & LG. Κάτι σαν plug ’n play ας πούμε!

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 21 Oct 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Οκτωβρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 10-2016Η οικονομική κρίση καλά κρατεί, ωστόσο αρκετά προϊόντα δείχνουν να προσαρμόζονται ανάλογα. Η τηλεθέαση επίγειων και δορυφορικών καναλιών με έναν δέκτη έχει περάσει σε άλλο στάδιο, καθώς πλέον έχει εμπλουτιστεί με πλειάδα υπηρεσιών, οι οποίες βασίζονται στη πρόσβαση internet, διατηρώντας ταυτόχρονα το κόστος σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Επιλέξαμε έναν αριθμό δεκτών με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά και ένα ακόμη κοινό στοιχείο: Οι εν λόγω δέκτες δεν ξεπερνούν τα 100 Ευρώ! Στην αντίστοιχη έρευνα αγοράς, μάθετε ποια μοντέλα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και τι προσφέρει το καθένα.

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης – πάντα έγκυρος – σας παρουσιάζει τον αθλητικό χάρτη μεταδόσεων από Nova – OTETV, προκειμένου να μάθετε τι μπορείτε να δείτε και από πού!

Τον Οκτώβριο πρόκειται να συμβεί ένα φαινόμενο, το οποίο επηρεάζει τη δορυφορική λήψη από ελάχιστα έως ολοκληρωτικά, ανάλογα με τη διάμετρο πιάτου που διαθέτετε. Τι ακριβώς θα συμβεί, πώς θα επηρεαστεί η δορυφορική λήψη και τι πρέπει να προσέξετε, μπορείτε να μάθετε στο άρθρο για την ηλιακή παρεμβολή.

Επίσης, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στη δορυφορική κεραία μας για τυχόν συντήρηση ή και βελτίωση, έτσι σε αυτό το τεύχος ασχολούμαστε με τα δορυφορικά κάτοπτρα ή αλλιώς «πιάτα», προκειμένου ο κάθε ενδιαφερόμενος, να μπορεί να εκμεταλλευτεί το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ως γνωστόν, το πιο σημαντικό τμήμα μίας δορυφορικής εγκατάστασης - όσον αφορά τη δυνατότητα λήψεων - είναι αναμφισβήτητα το δορυφορικό κάτοπτρο σε συνδυασμό με το επίσης πολύ σημαντικό εξάρτημα LNB. Ποια λειτουργία επιτελεί το δορυφορικό κάτοπτρο και πως ακριβώς συνεργάζεται με το LNB για τη λήψη των δορυφορικών σημάτων;

Από πλευράς εγκαταστάσεων, ο Παράσχος Θεοδοσιάδης μας περιγράφει μία εγκατάσταση Wavefrontier T90 για 4 LNB στην οποία εμπλέκεται κι ένα κινητό κάτοπτρο 1,20, με στόχο την λήψη σε δύο δωμάτια μία οικίας.

Όπως κάθε μήνα, ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, συνεχίζει την ενασχόλησή του με τις τηλεοπτικές άδειες, σχολιάζοντας με τον γνωστό καυστικό του τρόπο τις εξελίξεις.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, σας επιφυλάσσουν ιδιαίτερα αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως: 4Κ δέκτης AX 4KBOX HD51 (UltraHD, Enigma2, 2 x DVB-S2 ή DVB-C/T2, USB 3.0), Dreambox DM520HD (DVB-S2 ή C/T2 με HEVC), Edision Proton LED (DVB-S2, FullHD, FTA, USB PVR, Media Player), Revez M-Combo (DVB-S2+T2, FullHD, Online υπηρεσίες, Media Player) και τέλος το νέο σύστημα επέκτασης τηλεχειρισμού μέσω ομοαξονικού Καλωδίου FENGER FIR-107T/R.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Αυτό το μήνα, διαβάστε τι θέλει να μας πει η Apple με το νέο iPhone, ένα μίνι αφιέρωμα στην IFA2016, όπου θα καταλάβετε με ποιο τρόπο οι έξυπνες οικιακές συσκευές διεκδικούν τη θέση που τους αξίζει, αλλά και πώς τα έξυπνα εμφυτεύματα μπαίνουν στη ζωή μας.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 13 Oct 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Οκτωβρίου 2016 στα περίπτερα!

digital 97Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.

Αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα τηλεοπτικά προϊόντα είναι οι σειρές, οι περισσότερες από τις οποίες ξεκινούν αυτή την εποχή να προβάλλονται. Ο Νίκος Δρικάκης καταγράφει το σενάριο από κάθε νέα σειρά ή νέο κύκλο που θα προβληθεί μέσα από τα συνδρομητικά ελληνικά πακέτα Nova και OTE TV. Και όπως είθισται πλέον, οι πιο δημοφιλείς από αυτές θα προβληθούν σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσημη πρεμιέρα στην Αμερική.

Ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, αυτό το μήνα σας παρουσιάζει τα ελεύθερα δορυφορικά αθλητικά κανάλια. Μπορεί να μην θεωρούνται ότι κατέχουν τα ακριβότερα ποδοσφαιρικά δικαιώματα, είναι όμως τόσα πολλά που σίγουρα θα σας γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας. Ταυτόχρονα, αν το ψάχνετε, θα βρείτε και αρκετά κανάλια με Ά τάξης αθλητικό περιεχόμενο, όπως ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, Champions League, κ.ά.

Αν το δορυφορικό σας κάτοπτρο ενοχλεί τους γύρους σας ή ακόμη και εσάς τότε την λύση θα την βρείτε στο σχετικό άρθρο του Σωτήρη Χατζηστρατή, ο οποίος σας παρουσιάζει διάφορους τρόπους απόκρυψης του δορυφορικού κατόπτρου.

Η Edision Hellas είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της ελληνικής αγοράς. Πώς όμως σκαρφάλωσε στην κορυφή της αγοράς τόσο γρήγορα; Ο κος Σάκης Κολοβός, Γενικός Διευθυντής της Edision Hellas, μιλά στον Αργύρη Νομικό για όλα αυτά που έφεραν την Edision στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά και για το τι μέλει γενέσθαι στο άμεσο μέλλον.

Η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media News, παρουσιάζει μια σειρά από αποκλειστικές ειδήσεις, για την αδειοδότηση των καναλιών, τους αναμεταδότες της ΕΡΤ, αλλά σίγουρα η σημαντικότερη είναι αυτή με τις αλλαγές στο χάρτη συχνοτήτων. Ταυτόχρονα μέσα από την στήλη της Editorial αναδεικνύει το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι τηλεθεατές με SD επίγειο δέκτη (που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία), όταν τα επίγεια κανάλια γυρίσουν υποχρεωτικά σε HD.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης, την δοκιμή των οποίων επιμελείται ο Χάρης Ματθαίου.

Τα δύο νέα Android Media Players Wetek Hub και Core έρχονται με την έκδοση Lollipop 5.1.1, και προεγκαταστήμενο το λογισμικό Kodi και υπόσχονται ότι θα μετατρέψουν την TV σας σε Smart.

Τo QΜ-3190 είναι ένα νέο Combo Sat Finder, με εικόνα και μετρήσεις από δορυφορικά και επίγεια ψηφιακά HD κανάλια, έγχρωμη μεγάλη οθόνη 7 ιντσών και άκρως οικονομική τιμή, που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά.

Το πανίσχυρο headend OH 50 A της γερμανικής Wisi, έρχεται ανανεωμένο με νέες μονάδες και περισσότερες ευκολίες. Μια άκρως επαγγελματική λύση, για εκείνους που η αξιοπιστία είναι το πρώτο ζητούμενο.

Η ελληνική εταιρία Lemco κάνει για άλλη μια φορά το θαύμα της και παρουσιάζει τον νέο Compact Headend HCL-804 CT. Πρόκειται για ένα 8πλό HD modulator, που αναλαμβάνει να μετατρέψει 8 πηγές HDMI σε 4 DVB-T multiplex και ταυτόχρονα σε 4 IPTV streams.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 24 Sep 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Αυγούστου-Σεπτεμβρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 08+09-2016

Εν μέσω των διαδικασιών για τις τηλεοπτικές άδειες, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, με πλούσια και έγκυρη ύλη για την ενημέρωσή σας!

Είναι γεγονός ότι πλέον οι χρήστες απαιτούν να έχουν εικόνα FullHD σε περισσότερα σημεία της οικίας και όχι μόνο στο σαλόνι. Η αγορά έχει αφουγκραστεί τη συγκεκριμένη ανάγκη, γι΄ αυτό σε αυτό το τεύχος ασχολούμαστε με τους HD modulators που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, προσφέροντας ποιότητα εικόνας και πλήρως παραμετροποιήσιμο σήμα DVB-T, με έλεγχο είτε μέσω της πρόσοψης, είτε μέσω software. Το MER πλέον βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα άνω των 35 dB, ενώ πρόσφατα προέκυψαν και modulators με HDMI out. Στην αντίστοιχη έρευνα αγοράς, μάθετε ποια μοντέλα κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά και τι προσφέρει το καθένα.

Αυτόν τον μήνα, τα Δορυφορικά Νέα φιλοξενούν τον Dr. Peter Charissé, Managing Director, ANGA Association of German Cable Operators, ο οποίος μας μεταφέρει τις απόψεις μεγάλων broadcasters σχετικά με τον ανταγωνισμό των καναλιών και των providers τύπου Netflix, μας αναλύει με ποιο τρόπο έρχεται η χρονομετατοπισμένη τηλεόραση, καθώς και ποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ του live σήματος και αυτού που προσφέρει ένας server από πλευράς δικαιωμάτων.

Οι λάτρεις των δεκτών Linux E2, ανατρέξτε στην αναφορά μας στο εξαιρετικό λογισμικό OpenDroid 5.5 το οποίο επιδεικνύει αξιόλογη λειτουργικότητα και αξιοπιστία σε έναν μεγάλο αριθμό δεκτών, ενώ από πλευράς εγκαταστάσεων, ο Παράσχος Θεοδοσιάδης μας περιγράφει μία εγκατάσταση διανομής 3 δορυφόρων και επίγειου ψηφιακού σήματος, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ευρεία γκάμα υλικών, μεταξύ των οποίων ένα κάτοπτρο Prodelin 1,80μ Offset για λήψη των δορυφόρων NileSat στις 7 μοίρες δυτικά, Cascade Multiswitches, αλλά και Stacker-DeStacker.

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης – πάντα έγκυρος – σας παρουσιάζει το πρόγραμμα του αγγλικού Πρωταθλήματος Premier League στον α’ γύρο που θα καλύψει ο ΟΤΕ TV, ενώ ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα συνεχίζει την ενασχόλησή του με τις τηλεοπτικές άδειες, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, σας επιφυλάσσουν ιδιαίτερα αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως: Edision Hybrid Lite LED με Τ2 και internet, Anttron TM190HD modulator με εγγραφή & αναπαραγωγή, Fenger FHD-1130 modulator με αναλυτικό μενού παραμετροποίησης, MicSig tBook mini παλμογράφος σε μορφή tablet και touch screen, Marmitek HDTV Anywhere για επέκταση HDMI μέσω του ηλεκτρικού δικτύου και Revez STC60 Combo Finder για έλεγχο δορυφορικού και επίγειου σήματος.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Αυτό το μήνα, διαβάστε γιατί οι παιχνιδομηχανές κερδίζουν σταθερά πόντους παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση, τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία χρήσης για τους χρήστες του Facebook από την Ελλάδα και πώς η δικτύωση του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να βγάλει από τη φτώχεια μισό δισ. ανθρώπους, με ποιο τρόπο η ασφάλεια είναι ο κύριος λόγος υιοθέτησης τεχνολογιών smart home, αλλά και πώς ένα smartphone γίνεται πραγματικό εργαλείο!

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Από εμάς ραντεβού στις αρχές Οκτώβρη

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 14 Aug 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αυγούστου 2016 στα περίπτερα!

digital 95Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση , πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Η εγκατάσταση κινητού κάτοπτρου με μοτέρ DiSEqC 1.2 αποτελεί ακόμη και σήμερα μία από τις περιζήτητες εφαρμογές δορυφορικής λήψης. Διαβάστε πώς μπορείτε να υλοποιήσετε μόνοι σας μια τέτοια εγκατάσταση, με οδηγό το κείμενο και τις φωτογραφίες του περιοδικού.

Οι εταιρίες AMF Electronics και Sat Praxis αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Με αφορμή τη συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε τεχνικό σεμινάριο στα γραφεία της Sat Praxis από την AMF Electronics. Το περιοδικό μας ήταν εκεί και σας μεταφέρει φωτορεπορτάζ από την ημερίδα.

Όπως σας έχουμε υποσχεθεί κάθε 6 μήνες θα σας δίνουμε τους πλήρεις πίνακες καναλιών, ενώ τους υπόλοιπους μήνες θα δημοσιεύουμε μόνο τις ενημερώσεις τους. Έφτασε λοιπόν η στιγμή αυτή και στο νέο τεύχος θα βρείτε 23 σελίδες με πίνακες ψηφιακών δορυφορικών καναλιών από την μπάντα Ku.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Πρώτα από όλα έχουμε σε αποκλειστικότητα τον νέο Linux δέκτη Edision OS Mini+. Πρόκειται για ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει στο χώρο των δεκτών η Edision μέχρι σήμερα. Επεξεργαστής Broadcom, υποστήριξη HEVC και απεριόριστες δυνατότητες όπως μας αναλύει ο ειδικός των Linux δεκτών Παναγιώτης Μαλακούδης.

Το νέο ερωτικό πακέτο ονομάζεται Satisfaction TV και με τα 10 24ώρα κανάλια του, αναμένεται να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση.

Ο Edision Hybrid lite LED αποτελεί την νέα πρόταση της Edision στο χώρο των επίγειων ψηφιακών δεκτών. Πρόκειται για ένα δέκτη με υβριδικό tuner DVB-T2/C, που συνδυάζει επίγεια ψηφιακή λήψη με υπηρεσίες IPTV, μέσα από την απεριόριστη λίστα καναλιών Web TV που διαθέτει.

Κυκλοφόρησε ο νέος IPTV δέκτης MAG256 της ουκρανικής εταιρίας Infomir. Το κουτί είναι ακριβώς ίδιο εξωτερικά με τα προηγούμενα της σειράς, αλλά εσωτερικά έχει ισχυρότερο hardware και ταυτόχρονα υποστηρίζει και αποκωδικοποίηση HEVC, παρέχοντας πάντα την καλύτερη συμβατότητα στην αγορά με τα λογισμικά τύπου Stalker.

Αν ενδιαφέρεστε να μεταφέρετε μια οπτικοακουστική πηγή HD σε ένα δεύτερο δωμάτιο της οικίας σας, τότε δείτε την πολύ σοβαρή πρόταση της δανέζικης Triax. Πρόκειται για ένα σύστημα πομπού – δέκτη που αναλαμβάνει να μεταφέρει μια έξοδο HDMI, αλλά και τον τηλεχειρισμό της, σε ένα δεύτερο δωμάτιο μέσο ενός μόνο καλωδίου UTP.

Υπερήφανοι που είμαστε έλληνες μας έκανε να νιώσουμε για άλλη μια φορά η εταιρία υψηλής τεχνολογίας Lemco. Το νέο Compact headend Lemco Compact Line SCL-804 CT της εταιρίας όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους διάσημους οίκους του εξωτερικού, αλλά σε κάποια σημεία μπορούμε να πούμε ότι είναι ανώτερο. Διαθέτει 8 εισόδους DVB-S2 για 8 transponders τις οποίες αποδίδει σε 4 εξόδους DVB-T και ταυτόχρονα σε IPTV Stream. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζει τεχνολογία pool, κάτι που σημαίνει ότι τα κανάλια των 8 εισόδων του, μπορούμε να τα αποδώσουμε με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε από τις εξόδου του.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 21 Jul 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Ιουλίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 07-2016Τα Δορυφορικά Νέα κάλυψαν την έκθεση AngaCom 2016, η οποία έλαβε χώρα στην Κολωνία στο διάστημα μεταξύ 7-9 Ιουνίου. Εμείς – όπως κάθε χρόνο - βρεθήκαμε εκεί, τόσο σαν τεχνικοί δημοσιογράφοι, όσο και σαν επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας, προκειμένου να σας μεταφέρουμε τα νέα και τον παλμό της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, στο τεύχος που κρατάτε!

Στην αναφορά μας για την έκθεση, θα ενημερωθείτε για πάνω από 50 νέα προϊόντα αιχμής που παρουσιάστηκαν, αλλά και για πολλές νέες τεχνολογίες που πρόκειται να εφαρμόσουν μεγάλες εταιρίες για τη διακίνηση δεδομένων. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της έκθεσης, ήταν η βροχή δηλώσεων από στελέχη καναλιών για την επικείμενη μάχη της γραμμικής και μη γραμμικής τηλεόρασης που έρχεται!

Επίσης, στα πλαίσια της έκθεσης, η Edision Hellas η οποία μετείχε φέτος για πρώτη φορά με δικό της περίπτερο, μας παραχώρησε συνέντευξη για την πορεία της εταιρίας και τα νέα που …έρχονται!

Αυτό το μήνα, οι λάτρεις του ραδιοφώνου, πρέπει να ανατρέξετε στη στήλη Reload, καθώς σας έχουμε τον τρόπο να «γεμίσετε» τον Linux δέκτη σας με τα περισσότερα ραδιόφωνα FM από όλη την Ελλάδα, αλλά και μ’ έναν μεγάλο αριθμό web σταθμών, χάρις στην ομάδα SatDreamGr.

Ακόμη, σας παραθέτουμε τις σύγχρονες λειτουργίες των ψηφιακών δεκτών, προκειμένου οι νεοεισερχόμενοι στο αντικείμενο, να αποκτήσετε εξαρχής μια πλήρη εικόνα για το τι μπορείτε να κάνετε με έναν δέκτη.

Από πλευράς εγκαταστάσεων, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας παραθέτει μία πλήρη περιγραφή εγκατάστασης, στην οποία χρησιμοποιήθηκε multiswitch για τη διανομή επίγειου και δορυφορικού σήματος από Hot Bird & Eurobird 9A, σε 5 χώρους μίας οικίας, καθώς και ένα σετ Stacker-DeStacker.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σας παραθέτει όλο το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, από τα τρία κανάλια της ΕΡΤ (1, 2, 3) που αρχίζουν στις 3/8 με παιχνίδια ποδοσφαίρου και επίσημα στις 5/8 (1.55 ξημερώματα για την Ελλάδα) με την Τελετή Έναρξης!

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα αναφέρεται στην «ώρα της αλήθειας» για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σχολιάζει τα τεκταινόμενα με τον γνωστό καυστικό του τρόπο.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε τον πρώτο επίγειο/καλωδιακό δέκτη Τ2/HEVC Edision Proton T265 LED, τον γρήγορο επίγειο ψηφιακό Τ2 V-TECH Z-2016, τον νέο Linux Octagon SF98 E2 HD και την έκπληξη της Amiko, το 4K media player APPO 2.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Αυτό το μήνα, διαβάστε με ποιο τρόπο η Apple μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι διαχείρισης των οικιακών συσκευών, πώς τα smartphones εξελίσσονται σε αναβαθμισμένα hubs ψηφιακής διασκέδασης και ποιο είναι το smartphone με την καλύτερη αναλογία χαρακτηριστικών και τιμής.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 15 Jul 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ιουλίου στα περίπτερα!

digital 94Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Αυτό το μήνα το κεντρικό θέμα του περιοδικού είναι η διεθνής κλαδική έκθεση τηλεοπτικού εξοπλισμού ANGA COM. Όπως καταγραφεί ο Αργύρης Νομικός, ο οποίος ταξίδεψε στην Κολωνία για λογαριασμό του περιοδικού ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ήταν μία από τις καλύτερες εκθέσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, με πολλά νέα προϊόντα και σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες.

Ένα σκέφτεστε στο PC σας, στο laptop σας ή ακόμη και στο Αndroid ή iOS smartphone σας να εγκαταστήσετε ένα σοβαρό πρόγραμμα Media Center, τότε δεν υπάρχει καλύτερο από το λογισμικό Kodi ή κατά το ευρύ κοινό XBMC. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, που εξελίσσεται συνεχώς και είναι 100% δωρεάν, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Σωτήρης Χατζηστρατής.

Ο πόλεμος για τις τηλεοπτικές άδειες κορυφώνεται, με την προσφυγή των καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ναυαγεί το πλάνο της ΕΡΤ για την δημιουργία ψηφιακού παρόχου, όπως μας αναφέρει Ματίνα Παπαχριστούδη.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης και αυτό το μήνα ήταν αρκετά.

Πρώτα από όλα έχουμε σε αποκλειστικότητα την νέα υπηρεσία Nova on Demand, που διατίθεται δωρεάν από την Nova, με τη νέα αναβάθμιση των δεκτών. Πρόκειται για μια νέα IPTV υπηρεσία, η οποία προέρχεται από την σύνδεση του δέκτη στο internet.

Η γαλλική πλατφόρμα TNT SAT δεν είναι τίποτε περισσότερα από τα επίγεια ψηφιακά κανάλια της Γαλλίας, που βγαίνουν και δορυφορικά για να καλύψουν τις λευκές περιοχές. Αυτή ακριβώς την δυνατότητα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι απανταχού γαλλόφωνοι και μέσω του δέκτη Servimat Vega HD, να έχουν όλα τα γαλλικά κανάλια στο πιάτο τους.

Γεννημένος για δίκτυο, ο νέος Smart Home ML 1150S της Medialink, συνδυάζει λειτουργίες δορυφορικής λήψης, χιλιάδες ελεύθερα κανάλια IPTV και συμβατότητα με τα λογισμικά τύπου Stalker.

Η εταιρία Edision μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ανανέωσε ουσιαστικά όλη τη γκάμα της. Έτσι, κάθε μήνα σας παρουσιάζουμε και ένα καινούργιο μοντέλο. Αυτό το μήνα έχουμε τον επίγειο δέκτη Edision Proton T265 LED, που υποστηρίζει DVB-T2/HEVC κάτι που τον ισχυροποιεί όχι μόνο σαν επίγειο δέκτη, αλλά και σαν Media Player.

Αν ψάχνετε για μια ολοκληρωμένη λύση IPTV για ξενοδοχεία, τότε πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας την πρόταση της ισπανικής Televes. Πλήρως παραμετροποιήσιμο το Televes Arantia IPTV διαθέτει τα πάντα που μπορεί να χρειάζεται σήμερα ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ακριβώς με τον τρόπο που τα απαιτεί ο κάθε ξενοδόχος.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τα νέα τηλεχειριστήρια αντικατάστασης της FT Electronics, που είναι ιδανικά για ξενοδοχεία και εξειδικευμένες χρήσεις.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 25 Jun 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Ιουνίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 06-2016

Εν μέσω ενός γενικότερου αναβρασμού στα τηλεοπτικά, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας με την ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα.

Με την πρόσφατη αλλαγή των transponders του OTE TV, απαιτούνται 2 καλώδια καθόδου προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε απρόσκοπτα τη δυνατότητα εγγραφής καναλιών χωρίς να επηρεάζεται η τηλεθέαση, ωστόσο υπάρχει μία λύση με την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα. Στις περιπτώσεις όπου έχουμε διαθέσιμο μόνο ένα καλώδιο καθόδου, αλλά επιθυμούμε να «κατεβάσουμε» 2 ανεξάρτητα σήματα, όπως πχ για το PVR του OTETV αλλά και της Nova, η αξιόπιστη λύση η οποία είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό, ονομάζεται Stacker-DeStacker!

Με τη βελτίωση του καιρού, πάντα είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με το κάτοπτρο, τη συντήρησή του, ακόμη και τη βελτίωσή του, ειδικά εάν πρόκειται για κινητό. Η στήλη Reload αυτό το μήνα, σας παραθέτει τα βήματα που πρέπει κανείς να ακολουθήσει για να επιτύχει τη σωστή ρύθμιση μίας πολικής βάσης ή διεθνώς “Polar Mount”. Ποια είναι αυτά τα βήματα, από ποιες αρχές διέπονται και τι πρέπει να προσέξει κανείς στη ρύθμιση Polar Mount;

Σε κάθε περίπτωση, ένα μοτέρ σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε ένα μεγάλο αριθμό δορυφόρων, ακόμη και με διάμετρο 80εκ, ενώ με το σύστημα ελέγχου κίνησης USALS που διαθέτουν όλοι οι δέκτες, μπορείτε να βρίσκετε όποιο δορυφόρο θέλετε πλήρως αυτόματα, χωρίς την ανάγκη ανίχνευσης από πλευράς σας, αρκεί να διαθέτετε κάτοπτρο μέχρι 1μ. Στη στήλη Βήμα Βήμα, μπορείτε να ενημερωθείτε πλήρως για αυτό το εξαιρετικό σύστημα κίνησης!

Από πλευράς εγκαταστάσεων, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας περιγράφει μία εγκατάσταση στην οποία εμπλέκεται επίγεια και δορυφορική λήψη, με χρήση Stacker-DeStacker, σε 3 ανεξάρτητες παροχές, κερδίζοντας ένα καλώδιο καθόδου.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σάς ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε για το πλήρες πρόγραμμα του Euro 2016, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και την ΕΡΤ, αλλά και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Γερμανίας στις δύο επόμενες σεζόν (2016-17, 2017-18).

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα εξετάζει εάν με τις σημερινές επιλογές και προτάσεις, γίνεται η πλήρης αξιοποίηση του φάσματος;

Ακόμη, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στο ρεπορτάζ για το Teleport της KBI στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου και την ξενάγησή μας ανάμεσα σε κάτοπτρα 7.6 μέτρων!

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε τον Edision Piccollino LED, το πεδιόμετρο Promax HD Ranger UltraLite, το διπλό HD modulator SATLINK WS 7992 και το Digital Signage Player Chronos της Televes.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Αυτό το μήνα, διαβάστε κατά πόσο οι Έλληνες αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες, πως οι ηλεκτρονικές πληρωμές μπορούν να απλοποιηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτελούνται στο παρασκήνιο χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και πως αυτά που κάποτε θεωρούνταν αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας, αρχίζουν σιγά σιγά να διαγράφονται ως δυνατότητες της τεχνολογίας της Επαυξημένης και της Εικονικής πραγματικότητας.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 13 Jun 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ιουνίου στα περίπτερα!

digital 93Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση , πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Η παρακολούθηση δορυφορικής τηλεόρασης σε κινητές συσκευές είναι πλέον μια πραγματικότητα. Και οι δύο μεγάλες ελληνικές πλατφόρμες Nova και OTE TV διαθέτουν ήδη τα περισσότερα κανάλια τους σε κινητές συσκευές όπως Smartphones, tablets και laptops. Διαβάστε λοιπόν στο νέο τεύχος αναλυτικά τι προσφέρουν οι υπηρεσίες Nova Go και ΟΤΕ ΤV GO, συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε υπηρεσίας και επιλέξτε στο τέλος τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Το Euro 2016 ξεκινάει στις 16 Ιουνίου και η Ψηφιακή Τηλεόραση σας ενημερώνει με το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων, καθώς και για τα δορυφορικά κανάλια που θα δείξουν τους αγώνες.

Η τεχνολογία IPTV αναπτύσσεται συνεχώς, είναι πλέον καλύτερη, οικονομικότερη και απαλλαγμένη από τα βρεφικά bugs του παρελθόντος. Είναι δηλαδή έτοιμη να λάβει εφαρμογή σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως τα ξενοδοχεία. Διαβάστε στο νέο τεύχος τι σημαίνει IPTV στα ξενοδοχεία, τι επιπρόσθετες υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει από την διανομή RF και ποια η διαφορά του από το κονσουμεράδικο IPTV.

Σε συνέχεια του αφιερώματος του προηγούμενου τεύχους για την έκθεση Athens Electronix 2016 σας παρουσιάζουμε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα περίπτερα της AMF Electronics και της Edision Hellas που κέρδισαν τις εντυπώσεις χάρη στα πολλά ζωντανά προϊόντα που επέδειξαν.

Στην ίδια έκθεση συναντήσαμε και τον κο Xabier Isasa, CEO της εταιρίας Alcad, ο οποίος μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη, κατά την οποία μας μίλησε για το νέο IPTV Headend τις Alcad, για τις άριστες σχέσεις του με την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά και για το πού τελικά κατασκευάζει η Alcad τα προϊόντα της.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Πρώτα από όλα έχουμε σε αποκλειστικότητα τον νέο δέκτη Edision Piccollino, που εκτός από δορυφορικός δέκτης διαθέτει και δεκάδες δωρεάν κανάλια Web TV, με την web λίστα καναλιών του, να ενημερώνεται αυτόματα 2 φορές τον μήνα.

Με δυνατότητες IPTV μέσα από λογισμικό Stalker, που ενισχύουν με τον καλύτερο τρόπο το δορυφορικό τμήμα του, έρχεται και ο νέος δέκτης Opticum Sloth Classic.

Η οικονομική και ταυτόχρονα ποιοτική πρόταση στις μετρήσεις σήματος, έρχεται από το Amiko Multitracker, ένα όργανο τύπου Sat Finder χρήσιμο για εγκαταστάσεις, επίγειας, δορυφορικής και καλωδιακής TV.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο διαμορφωτή QM DHM-2060, που διαθέτει οθόνη LCD με ελληνικά μενού επί της οθόνης και με πολλές έξτρα δυνατότητες που δεν βρίσκεις σε άλλον διαμορφωτή HDMI σε DVB-T στην αγορά.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 18 May 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Μαΐου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 05-2016Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους! Τα Δορυφορικά Νέα πιστά στο ραντεβού τους με τους αναγνώστες, βρίσκονται στα χέρια σας με την ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα.

Η μετατροπή δορυφορικών καναλιών σε μορφή επίγειων ψηφιακών, αποτελεί μία εξαιρετική λύση, τόσο για ξενοδοχεία, όσο και για τοπικούς αναμεταδότες σε οικισμούς. Οι συγκεκριμένες μονάδες μπορούν να είναι αυτόνομες ή να προορίζονται για τοποθέτηση σε κάποιο headend. Εμείς, συγκεντρώσαμε έναν αριθμό τέτοιων μονάδων και σας παρουσιάζουμε τις δυνατότητές τους.

Η δορυφορική λήψη κρύβει αρκετές παγίδες, τόσο από πλευράς σημάτων όσο κι από πλευράς εξοπλισμού εγκατάστασης, οι οποίες πολλές φορές προκαλούν πονοκέφαλο. Σε αυτό το τεύχος και συγκεκριμένα στη στήλη Reload, αναφερόμαστε στα 10 πιο συχνά και καθημερινά προβλήματα που είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε με το 80 εκατοστών «πιατάκι» σας ή με τον ψηφιακό σας δέκτη.

Οι λάτρεις των δεκτών Linux Ε2, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στο άρθρο στη στήλη ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ, που αναφέρεται στα λογισμικά OpenATV τα οποία πέρασαν πλέον σε μία και μοναδική έκδοση την 5.3, κατάλληλη - μεταξύ άλλων - και για όλα τα μοντέλα Dreambox, εκτός του DM800. Ευκαιρία λοιπόν, να αναζωογονήσετε τυχόν παλαιά μοντέλα σας, αλλά και να εφοδιάσετε με άριστο λογισμικό τα νέα σας.

Από πλευράς εγκαταστάσεων, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας περιγράφει τι ενέργειες που έκανε, όταν του ζητήθηκε η λήψη OTE TV & Nova σε 2 ανεξάρτητες οικίες μαζί με επίγειο σήμα, ενώ επιπρόσθετα στη μία οικία, ο πελάτης επιθυμούσε να παρακολουθεί τον αποκωδικοποιητή Nova του σαλονιού και στο υπνοδωμάτιο.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σάς ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του Euro 2016, για τα καλοκαιρινά πλάνα OTE TV & Nova, για τους τελικούς των Κυπέλλων, αλλά και για τους πρώτους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα αναλύει και σχολιάζει την εξέλιξη της διαδικασίας αδειοδότησης των Τηλεοπτικών Σταθμών.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε τον Linux E2 δέκτη Gigablue HD X3, τον νέο δέκτη T2 Edision Hybrid Lite, το νέο signal finder χειρός Multi Tracker της Amiko και το νέο dual HDMI encoder MHD-202 της Ikusi.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Σε αυτό το τεύχος, διαβάστε πώς ο  Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον (εικονικό) κόσμο του αύριο, πόσο ασφαλείς είναι οι ψηφιακές μας συσκευές, αλλά και ποια είναι η ελληνική πατέντα η οποία βρίσκει εφαρμογή από τα παπούτσια μέχρι τις πίστες της F1.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 13 May 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Μαΐου στα περίπτερα!

digital 92Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση , πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Η πρώτη κλαδική έκθεση Athens Electronix 2016 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο σύνολο τους εκθέτες και επισκέπτες έμειναν ευχαριστημένοι, αφενός για την άρτια διεξαγωγή της όλης έκθεσης, αφετέρου για την υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά και για τα πολλά νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσιάστηκαν. Ταυτόχρονα όλοι αυτοί που είχαν βαλθεί να τελειώσουν την έκθεση πριν καλά – καλά αρχίσει, διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο από την αγορά, η οποία δεν υιοθέτησε την στάση σιγής που κράτησε μέχρι σήμερα η διοργανώτρια εταιρία.

Στο νέο τεύχος λοιπόν θα βρείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από όλες τις εταιρίες που συμμετείχαν στην έκθεσηAthens Electronix 2016. Μοντέρνος εκθεσιακός χώρος, όμορφα περίπτερα, νέα και καινοτόμα προϊόντα, ανέβασαν το όλο επίπεδο και έδειξαν ότι η αγορά μας αξίζει περισσότερης προσοχής από αυτή που είχε μέχρι σήμερα.

Αφήνοντας τα περί έκθεσης και προχωρώντας στην υπόλοιπη θεματογραφία του περιοδικού, σίγουρα ξεχωρίζει το μίνι συγκριτικό τεστ των 9 image που έχουν κυκλοφορήσει για τον δέκτη VU+ Solo 4k. Και όπως θα καταλάβετε οι περισσότεροι, ο πρώτος και μοναδικός enigma2 – 4K δέκτης πλέον απέκτησε την υποστήριξη που του αρμόζει.

Σε πιο τεχνολογικό επίπεδο σας παρουσιάζουμε το πρότυπο DOCSIS που αρχίζει πλέον και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην αγορά, ιδιαίτερα των ξενοδοχείων. Να θυμίσουμε ότι το DOCSIS είναι ασφαλέστερος τρόπος που υπάρχει μέχρι τώρα στην αγορά για την διανομή internet μέσα από ομοαξονικό καλώδιο τηλεόρασης.

Για εκείνους που τους αρέσει να διαμοιράζουν το οπτικοακουστικό τους περιεχόμενο σε όλη την οικία τους, σας παρουσιάζουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να streamάρεται μια ηχητική πηγή σε όλη την οικία σας.

Η θεματογραφία ολοκληρώνεται με ένα θεωρητικό άρθρο βιβλιοθήκης, που αφορά προτάσεις για τον επανασχεδιασμό του τηλεοπτικού τοπίου, λαμβάνοντας πλέον υπόψη τα δεδομένα της ψηφιακής τηλεόρασης.

Και αυτό το μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγορά φιλοξενήθηκαν στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Πρώτα – πρώτα το πακέτο beIN Arabia, που έρχεται ανανεωμένο με νέα κανάλια για όλη την οικογένεια, αλλά και αθλητικά ενισχυμένο ενόψει του Euro 2016.

O νέος Spiderbox 1000S έρχεται μεν σε μικρότερο μέγεθος, αλλά με μεγαλύτερες δυνατότητες. Το αραχνόκουτο απλώνει τον ιστό του σε όλο το δίκτυο και σας δίνει δυνατότητα πρόσβασης σε πολλά κανάλια live streaming.

Η γνωστή σειρά επίγειων δεκτών Mini Triton της Edision σίγουρα επηρέασε με πολύ σημαντικό τρόπο όλα τα τηλεοπτικά switch off. Ο δέκτης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο του και πλέον η Edision παρουσιάζει τον αντικαταστάτη του Progressiv hybrid lite. Διαβάστε μόνο στην Ψηφιακή Τηλεόραση, τι καλούδια φέρνει το νέο θηριάκι της Edision.

Για άλλο μια φορά η ιταλική εταιρία Rover φέρνει στην αγορά ένα υπερσύγχρονο όργανο στην χαμηλή κατηγορία τιμής. Το Rover HD TAB 4 Touch δεν είναι ένα όργανο τύπου light μιας άλλης σειράς. Είναι ένα πλήρες πεδιόμετρο, που έχει τα πάντα και συνάμα διαθέτει και οθόνη αφής. Όταν μάλιστα ακούσετε και την τιμή του, θα εκπλαγείτε!

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 27 Apr 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Απριλίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 04-2016

Οι εξελίξεις αυτή την εποχή είναι άκρως ενδιαφέρουσες, όχι μόνο στα τηλεοπτικά, αλλά και σε άλλους τομείς. Τα Δορυφορικά Νέα σταθερά στο ραντεβού τους με εσάς τους αναγνώστες, σας παρουσιάζουν την ύλη που αναζητάτε.

Η τηλεθέαση βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο για τους λάτρεις της δορυφορικής λήψης, έτσι σε αυτό το τεύχος, κάναμε ένα ερευνητικό zapping στο γεωτόξο, προκειμένου να σας προτείνουμε ένα σύνολο από top FTA θεματικά κανάλια που μπορείτε να δείτε ανέξοδα, καθώς δεν είναι συνδρομητικά. Τα συγκεκριμένα κανάλια ανήκουν σε ευρύ φάσμα κατηγοριών, ωστόσο δώσαμε κάπως περισσότερη έμφαση στον τουρισμό και στα ντοκιμαντέρ.

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για το κορυφαίο Τ.0Χ Headend της Televes το οποίο δοκιμάσαμε και διαπιστώσαμε το υψηλό επίπεδο τόσο της διανομής, όσο και των διαθέσιμων τρόπων διαχείρισης. Οι μονάδες της έκδοσης headend που δοκιμάσαμε, ήταν DVB-S2 -> DVB-T transmodulators, με θύρες CI, ιδιαίτερη ευελιξία στις εισόδους, αλλά και στην επιλογή καναλιών εξόδου.

Ακόμη, οι λάτρεις του Linux E2, μάθετε για το Facebook plugin, το οποίο ναι μεν επιδέχεται βελτιώσεις, ωστόσο προτείνεται για άμεσες ενημερώσεις, ενώ όσοι ασχολείστε περισσότερο με τους δέκτες, ανατρέξτε στο άρθρο για την αναβάθμιση ή διεθνώς firmware upgrade.

Ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σάς παρουσιάζει – όπως κάθε μήνα - μία εγκατάσταση με ξεχωριστό ενδιαφέρον, ενώ σε αυτό το τεύχος θα δείτε με πλήρες σχέδιο πώς αναβαθμίστηκε εξ ολοκλήρου ένα οίκημα 4 ορόφων, με πλήρη διανομή HD.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα μάς αναλύει την υπόθεση του Mega Channel, προβλέποντας τις αντίστοιχες εξελίξεις.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σάς ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε για το Κύπελλο Αγγλίας και την Premier League, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του Euro 2016 που θα γίνει το καλοκαίρι στην Γαλλία, για το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, του οποίου η τηλεοπτική στέγη θα ξεκαθαρίσει μέχρι το Πάσχα ή ίσως λίγο πιο μετά, για τα αστέρια του MLS που θα φιλοξενηθούν στο Eurosport και πολλά άλλα.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, εκτός από το Televes T.0X headend, θα βρείτε το νέο 4πύρηνο Android EngelDroid EN1007Q με twisted motion τηλεχειριστήριο, τον «αόρατο» FullHD δέκτη Revez Q9, τον εξελιγμένο Edision Progressiv nano plus LED, το νέο τετραπλό HD modulator SatLink WS7990, καθώς και τα LTE Ready καλώδια της ΒΙΟΚΑΛ.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Σε αυτό το τεύχος, διαβάστε με ποιο τρόπο το αυστηρώς ακατάλληλο περιεχόμενο οδηγεί και πάλι τις τεχνολογικές εξελίξεις, αυτή τη φορά σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, για τις διαθέσιμες στην ελληνική αγορά οικιακές συσκευές που μπορείς να ελέγχεις τη λειτουργία τους από το smartphone ή το tablet, καθώς και αν έχει ήδη φτάσει η «μετά-smartphone» εποχή!

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 13 Apr 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Απριλίου στα περίπτερα!

digital 91Ενόψει της πρώτης πανελλαδικής έκθεσης Athens Electronix 2016, κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Απριλίου, πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε πολλά και πρωτότυπα θέματα, τεστ όλων των νέων προϊόντων, καθώς και τις σημαντικότερες ειδήσεις του μήνα, σε όλη την γκάμα της επικαιρότητας που αφορά τον κλάδο μας.

Οι δύο δορυφορικές ελληνικές πλατφόρμες, όχι μόνο αντέχουν, αλλά αυξάνουν και σε σταθερή βάση τον αριθμό συνδρομητών τους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες τηλεθεατές που βλέπουν με καλό μάτι την εισαγωγή τους στο χώρο της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό το μήνα η Ψηφιακή Τηλεόραση φέρνει τις δύο πλατφόρμες πρόσωπο με πρόσωπο. Διαβάστε τι θα κερδίσετε αν εγγραφείτε συνδρομητής στην Nova και τι στον OTE TV και διαλέξτε την πλατφόρμα που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας!

Η Digea HD είναι ήδη πραγματικότητα. 5 ιδιωτικά ελεύθερα πανελλαδικά εκπέμπουν ήδη σε σήμα υψηλής ευκρινείας από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Διαβάστε σε ποιες περιοχές και συχνότητες εκπέμπουν καθώς και μια σύντομη κριτική για την ποιότητα της HD εικόνας του κάθε καναλιού.

Η μελέτη του ινστιτούτου Φλωρεντίας ήταν η κορυφαία πολεμική πράξη, στην διαμάχη που έχει ανοίξει ο κος Παπάς με τα ιδιωτικά κανάλια (ΕΙΤΗΣΕ). Από τότε έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος ανακοινώσεων με δελτία τύπου και non paper. Όμως η Ματίνα Παπαχριστούδη είναι εδώ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δείξει ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Η αρχή του τέλους για την συμπίεση MPEG-4 έχει ήδη ξεκινήσει. Η νέα μέθοδος κωδικοποίησης video ονομάζεται HEVC/H.265 και ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται στην επίγεια ψηφιακή TV της Γερμανίας. Διαβάστε από τον Σωτήρη Χατζηστρατή ένα άκρως τεχνολογικό άρθρο, ώστε να καταλάβατε τι ακριβώς συμβαίνει με το νέο πρότυπο απωλεστικής συμπίεσης HEVC/H.265.

Η πρώτη πανελλαδική κλαδική έκθεση Athens Electronix 2016 είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στις 15, 16 και 17 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση σαν χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης σας παρουσιάζει όλα όσα έχετε να επωφεληθείτε όσοι επιλέξετε να την επισκεφτείτε.

Πρόσφατα στα Τεχνικά Επιμελητήρια Ηρακλείου και Χανίων έγινε μια ημερίδα από την Simple IT (κοινοπραξία των εταιριών Simple Data, Lemco και IT Concept), η οποία απευθύνονταν στους ξενοδόχους. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έδωσε και εκεί το παρόν, και σας μεταφέρει πλήρες φωτορεπορτάζ.

Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα περνάνε πρώτα από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης και μετά διατίθενται στην υπόλοιπη αγορά.

Σε αποκλειστικότητα λοιπόν σας παρουσιάζουμε τον νέο δορυφορικό δέκτη Edision Progressiv HD C plus LED, ο οποίος αποτελεί βελτίωση του προηγούμενου δέκτη Edision Progressiv, μιας και πλέον διατίθεται και με LED Display και θύρα Scart.

Ολοκαίνουργιος είναι και ο δορυφορικός δέκτης Golden Interstar Xpeed LX Class S2, ο οποίος αποτελεί μια σοβαρή οικονομική πρόταση καθαρόαιμου δέκτη Linux/enigma2.

Η διάσημη γερμανική εταιρία Wisi έκανε και πάλι το θαύμα της και σας παρουσιάζει τον νέο πολυκάναλο Compact Transmodulator Wisi OM 10, ιδανικό για αναμετάδοση των καναλιών Digea και ΕΡΤ από τις 3 ανατολικά.

Ο νέος προγραμματιζόμενος ενισχυτής Fagor microMATV EVO 100, δεν είναι ένας απλός κεντρικός ενισχυτής – φίλτρο, όπως οι υπόλοιποι της αγοράς. Ουσιαστικά χωρίζει το φάσμα σε 10 περιοχές και παρέχει ξεχωριστή ενισχυτική διάταξη για κάθε μία από αυτές.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο διπλό IPTV streamer IKUSI MHD-202. Πρόκειται για μία νέα φέτα για την διάσημη σειρά Headend ClassA, που μπορεί να streamάρει ταυτόχρονα από την έξοδό του δύο πηγές HDMI.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 24 Mar 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Μαρτίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 03-2016

Εν μέσω ανακατατάξεων στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και εν αναμονή του νέου δορυφόρου στις 9 μοίρες ανατολικά, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας με πλούσια ύλη και ουσιαστικά θέματα που μας ζητάτε κάθε μήνα.

Μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στον χώρο της τηλεόρασης, ακούει στο όνομα “Ultra HD” και αφορά 4 φορές υψηλότερη ανάλυση εικόνας από την υπάρχουσα FullHD. Αυτό το μήνα, μπορείτε να μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το νέο standard που ήδη εφαρμόζεται και σε κάποια δορυφορικά κανάλια, με αποτέλεσμα να μπορούμε να το δούμε ήδη στις οθόνες μας, αρκεί βέβαια να διαθέτουμε τον ανάλογο αποκωδικοποιητή. Η εξέλιξη του Ultra HD θα είναι αρκετά πιο γρήγορη από εκείνη του FullHD, έτσι εκτός από τις τηλεοράσεις που ήδη πωλούνται, θα έχουμε και αντίστοιχα μοντέλα δορυφορικών δεκτών, όπως άλλωστε είδαμε και στην περσινή AngaCom. Στο αφιέρωμα του τεύχους που κρατάτε, μπορείτε να μάθετε τόσο για την τεχνολογία UltraHD, όσο και για τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν από το γεωστατικό τόξο.

Επίσης, δοκιμάζουμε τη νέα Hybrid πλατφόρμα του OTETV, με τον αποκωδικοποιητή DSI 810HYB με σκληρό δίσκο. Υπηρεσίες όπως OTE Replay και Cinema On Demand εκμεταλλεύονται πλέον τη σύνδεση με το router μας, εισάγοντάς μας στη νέα εποχή της τηλεθέασης.

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός, είναι η έλευση του νέου δορυφόρου Eutelsat 9B, ο οποίος αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 9 μοίρες ανατολικά, εκεί δηλαδή απ’ όπου εκπέμπει ο OTETV. Εμείς ετοιμάσαμε μία πλήρη αναφορά στον νέο δορυφόρο, τα χαρακτηριστικά του, αλλά και στις 5 δέσμες εκπομπής οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και υπάρχει – μεταξύ άλλων – δέσμη Ελλάδας με αυξημένη ισχύ.

Ακόμη, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σάς παρουσιάζει μία εγκατάσταση με μία βασική ιδιαιτερότητα, καθώς πρόκειται για 2 ανεξάρτητες διανομές OTETV και επίγειου σε ένα διαμέρισμα, του οποίου η επίγεια λήψη προέρχεται από το κεντρικό σύστημα διανομής πολυκατοικίας.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του επισημαίνει ότι οι δορυφορικές εκπομπές γενικά δεν υπόκεινται σε εθνικό έλεγχο, καθώς σε μία περίπτωση όπως του AMOS – 5, μία χώρα μπορεί να βυθισθεί στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς να έχει την δυνατότητα κάποιας παρέμβασης.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σάς ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε σε ποιες χώρες όλου του πλανήτη έχει «κλειδώσει» η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγγλικού Πρωταθλήματος της ερχόμενης τριετίας, καθώς παραμένουν πολλές οι εκκρεμότητες (και στην Ελλάδα), γιατί σε ενδεχόμενους (είναι το πιθανότερο σενάριο) τελικούς «αιωνίων» και τη φετινή σεζόν, ο ΟΤΕ θα έχει το προβάδισμα, αλλά και πώς το θέλημα των ανθρώπων της Nova έγινε πράξη, καθώς στις 21 Μαΐου η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε τον «μικρό» Sab Titan Micro SE, το νέο Android Smartbox QDROID SE της Revez, τον αναλογικό διαμορφωτή Engel MV7127, αλλά και το εξαιρετικό Powerline adapter Marmitek IPTV PLC 650 με τεχνολογία Smartlink για αύξηση της απόδοσης κατά 50% σε εφαρμογές streaming.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε πώς τα smartwatches με αιχμή το Apple Watch έχουν αρχίσει να κερδίζουν γρήγορα έδαφος, για την νέα και διαφορετική γενιά παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας που αναπτύσσεται, καθώς και με ποιο τρόπο η λειτουργία πολλών μεγαλουπόλεων βασίζεται πλέον στην ψηφιακή διασύνδεση, με τους χάκερς να απειλούν ακόμα και με διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 08 Mar 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Μαρτίου στα περίπτερα!

digital 90Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Μαρτίου, πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Σε συνέχεια του προηγούμενου τεύχους, και το τεύχος Μαρτίου έρχεται με πλούσια θέματα, ανανεωμένη ύλη και επιπρόσθετα με νέους πίνακες καναλιών.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, είθισται πολλές χώρες να μαζεύουν τα κανάλια τους (κρατικά και ιδιωτικά) σε ένα δορυφόρο, ώστε να παρέχονται με χαμηλό αντίτιμο ή εντελώς δωρεάν στους πολίτες που δεν λαμβάνουν επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Οι πλατφόρμες αυτές ονομάζονται Freesat. Ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης αυτό το μήνα σαρώνει το γεωστατικό τόξο και σας παρουσιάζει όλες τις πλατφόρμες Freesat, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για μια όαση ελεύθερων ποιοτικών καναλιών, ανάμεσα στα συνδρομητικά ευρωπαϊκά πακέτα.

Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αυτό το μήνα στρέφεται προς τους αρχάριους των δεκτών Linux/Enigma2, αφού το άρθρο του είναι στην ουσία ένα τεχνικό λεξικό με όλους τους όρους που πρέπει να γνωρίζετε και να καταλαβαίνετε, ώστε να χειριστείτε επιτυχώς ένα δέκτη Enigma2.

Μετά από επιθυμία σας, σας παρουσιάζουμε ένα άρθρο οδηγό για τις ιστοσελίδες με πίνακες καναλιών στο internet, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιστοσελίδα του lyngsat, η οποία είναι η πιο έγκυρη και ενημερωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες. Διαβάστε βήμα – βήμα πώς θα βρίσκετε τα κανάλια που θέλετε μέσα από την σελίδα lyngsat.com.

O Παντελής Βαφειάδης, συγγραφέας τεχνικών βιβλίων, μέσα από ένα άρθρο βιβλιοθήκης, αναλύει τις διαχρονικές εξελίξεις στην ψηφιακή τηλεόραση, ξεκινώντας από το πρότυπο MPEG-2 και την τηλεόραση τυπικής ευκρίνειας, φτάνοντας μέχρι τα τελευταία πρότυπα MPEG-4 και HEVC/H.265, που αφορούν κυρίως την τηλεόραση υψηλής και υπερυψηλής ευκρίνειας.

Παρότι στη χώρα μας το switch off δεν έχει τελειώσει ακόμη (αφού υπάρχουν ακόμη αναλογικοί αναμεταδότες) και το LTE έχει ξεκινήσει πολύ δειλά, στην Ευρώπη ξεκίνησε η συζήτηση για την απόδοση του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος, που σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η τηλεοπτική μέχρι σήμερα μπάντα των 700Hz, θα αποδοθεί στην κινητή τηλεφωνία, όπως δηλαδή συνέβη και με την μπάντα των 800Hz. Οι διαβουλεύσεις και το παζάρεμα μεταξύ ITU και EBU έχουν ήδη ξεκινήσει και η Ματίνα Παπαχριστούδη μάς ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Το non paper με τις προδιαγραφές των Gap Fillers, που κυκλοφόρησε πριν 2 περίπου μήνες στην αγορά η Digea, βρήκε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς αντίθετο. Ο Θανάσης Κυριακόπουλος μέσα από ένα τεχνο-κοινωνικό άρθρο αναλύει γιατί οι συγκεκριμένες προδιαγραφές δεν πρέπει να περάσουν, μιας και τα χαρακτηριστικά αυτά ταιριάζουν μόνο σε έναν από τους πολλούς υποψήφιους ανάδοχους του έργου.

Η Edision Hellas ανακοίνωσε το νέο εργαστήριο ελέγχου προϊόντων και εκμάθησης συνεργατών και προσωπικού και ο Αργύρης Νομικός, επωφελήθηκε της ευκαιρίας και προχώρησε σε αποκλειστική συνέντευξη στον τεχνικό διευθυντή της εταιρίας Μάκη Παπαδόπουλο. Όπως θα δείτε και μόνοι σας το Argus Room, είναι ένα από το πιο σύγχρονα και εξοπλισμένα εργαστήρια της αγοράς.

Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα προϊόντα περνάνε από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρώτο και καλύτερο, ο νέος δέκτης Technicolor DSO 810HYB του ΟΤΕ TV, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όσους επιθυμούν πρόσβαση στη νέα υβριδική υπηρεσία του OTE TV. Παράλληλα, δοκιμάστηκε και ο παλαιότερος δέκτης Kaon NS1110H, ο οποίος πλέον απέκτησε δυνατότητες PVR με σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου.

Κινήσεις όμως δεν κάνει μόνο ο ΟΤΕ TV, αλλά και το έτερο ελληνικό πακέτο Nova. Η γνωστή υπηρεσία Nova GO που επιτρέπει πρόσβαση στα κανάλια Nova, από φορητά μέσα, αναβαθμίστηκε και έγινε καλύτερη από ποτέ. Νέο interface, νέα κανάλια και νέες δυνατότητες, όπως θα διαβάσετε στο σχετικό τεστ.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο πεδιόμετρο Promax HD Ranger UltraLite,που μειώνει το φορτίο της εγκατάστασης, μιας και συνδυάζει όλες τις δυνατότητες ενός σύγχρονου πεδιομέτρου, σε συσκευασία… τύπου tablet!

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού θα βρείτε τους πίνακες με τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια και όλες τις αλλαγές στην μπάντα Ku, από τους σημαντικότερους δορυφόρους.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 02 Mar 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Φεβρουαρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 02-2016

Με ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης, τα Δορυφορικά Νέα μπαίνουν στον Φεβρουάριο με ρεπορτάζ, έρευνες αγοράς, παρουσιάσεις-δοκιμές και πολλά άλλα που μας ζητάτε κάθε μήνα.

Πριν μερικές μέρες βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του OTETV, όπου παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα Hybrid αλλά και το νέο κανάλι OTE History. Στο αντίστοιχο ρεπορτάζ, μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τις καινοτομίες που εισάγει η νέα πλατφόρμα, τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει την τηλεοπτική ψυχαγωγία, αλλά και πως μπορείτε να την αποκτήσετε ή να αναβαθμιστείτε σε αυτήν, εάν είστε ήδη συνδρομητές OTETV.

Επίσης, σας παρουσιάζουμε 10 micro HD δέκτες με το ελάχιστο δυνατό μέγεθος, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να γίνονται … «αόρατοι», καθώς μπορούν να κρυφτούν πίσω από την τηλεόρασή σας. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν παραχωρήσει καμία δυνατότητα στο βωμό της μείωσης του μεγέθους τους, έτσι έχετε πλήρη και σύγχρονα χαρακτηριστικά με ελάχιστες … διαστάσεις!

Παραμένοντας στο χώρο της τηλεθέασης, στη στήλη «Βήμα Βήμα», μάθετε πώς μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα αγαπημένα σας κανάλια – δορυφορικά & επίγεια – στο Android κινητό τηλέφωνο ή tablet, με την εξαιρετική δωρεάν και αξιόπιστη εφαρμογή ANDR, η οποία θα γίνεται όλο και καλύτερη, καθώς βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Όταν τα κανάλια είναι πολλά – όπως συμβαίνει – με τα δορυφορικά, πρέπει να βρει κανείς έναν τρόπο οργάνωσής τους, προκειμένου η καθημερινή τηλεθέαση να μην εξελίσσεται σε πονοκέφαλο. Στη στήλη Reload, θα βρείτε τους τρόπους με τους οποίους θα βάλετε σε τάξη, τις ατελείωτες λίστες καναλιών!

Ακόμη, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας παρουσιάζει μία εγκατάσταση που ζητιέται ολοένα και περισσότερο, στην οποία πραγματοποιείται λήψη 10 δορυφόρων, ενώ η Nova παίζει σε 3 τηλεοράσεις με πλήρη απομακρυσμένο τηλεχειρισμό.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του σχολιάζει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και την αύξηση των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ από 7 σε 9.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σας ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε για τη συνδυαστική προσφορά του Eurosport που περιλαμβάνει το Eurosport Player και το NBA LEAGUE PASS, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του Euro 2016 που θα γίνει στο Παρίσι, τα Κύπελλα Ισπανίας και Αγγλίας, καθώς και γιατί το ερχόμενο Euro θα είναι «ειδικών» συνθηκών.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως η ναυαρχίδα VU+Solo 4K με ανάλυση UltraHD, o «αόρατος» Amiko Impulse Sat, το πρωτότυπο modulator Satlink WS-6990 με έγχρωμη οθόνη πρόσοψης, αλλά και το νέο modulator Engel MV7480 με ρύθμιση profiles.

Επίσης, θα βρείτε την ενότητα “Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε γιατί το Netflix βρίσκει την ελληνική αγορά συνδρομητικής TV στα καλύτερά της, πώς ένα ψυγείο μπορεί να είναι το κέντρο της οικιακής δικτύωσης, αλλά και πώς το έξυπνο σπίτι θεμελιώνεται σε ανοικτά πρότυπα και πλατφόρμες.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 09 Feb 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Φεβρουαρίου στα περίπτερα!

digital 89Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Φεβρουαρίου, πάνταενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Το πρώτο τεύχος της νέας χρονιάς έρχεται με πολλά θέματα και ανανεωμένη ύλη.

Η μετάβαση στην τηλεόραση υπερ-υψηλής ευκρίνειας UHD έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως μας ενημερώνει ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, τα κανάλια UHDείναι πλέον αρκετά και η διαφορά στην ποιότητα εικόνας τους φαίνεται ακόμη και με μια απλή FullHD TV. Διαβάστε που θα βρείτε και πώς θα κατεβάσετε όλα τα UHD κανάλια του ορατού δορυφορικού οριζόντα.

Η Netflix είναι ήδη στην Ελλάδα και ο Σωτήρης Χατζηστρατής, ένας από τους πρώτους έλληνες συνδρομητές της, σας παρουσιάζει τα πάντα για την νέα IPTV υπηρεσία. Ένας πλήρης οδηγός που ξεκινάει από την εγγραφή και τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας, μέχρι τους τρόπους επιλογής περιεχομένου και παρακολούθησης της.

Το πρόβλημα της μπάντας C ήταν πάντα η ανεπαρκής ταυτόχρονη λήψη με την μπάντα Ku στο ίδιο κάτοπτρο. Ένας έλληνας όμως έρχεται να το λύσει. Ο Σπύρος Πολυχρονιάδης παρουσιάζει αποκλειστικά στο περιοδικό μας, μια 100% ελληνική πατέντα που επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη των μπαντών Ku και C στο ίδιο κάτοπτρο, χωρίς σημαντικές απώλειες.

Την νέα τεχνολογία FBC της Broadcom που αφορά τα δορυφορικά tuners, την είδαμε για πρώτη φορά στο νέο δέκτη VU+ Solo 4k. Αυτό που δεν είχαμε κάνει ήταν να την δοκιμάσουμε στην πράξη. Εξοπλιστήκαμε λοιπόν με LNB και πολυδιακόπτες που υποστηρίζουν τεχνολογία Unicable το δοκιμάσαμε στην πράξη και είδαμε στην πράξη τι σημαίνει να μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη και ανεξάρτητη λήψη από 8 διαφορετικούς transponders στο ίδιο κεραιοσύστημα με ένα καλώδιο, χωρίς διακόπτες. Διαβάστε για το set up της δοκιμής μας, και δείτε βήμα – βήμα τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε στο VU+ Solo 4k.


Όσο αφορά την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται από τις Βρυξέλες όπως μας ενημερώνει η Ματίνα Παπαχριστούδη. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις της Τρόικας στο πρόσφατο Eurogroup, όσο αφορά το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Ταυτόχρονα μέσα από την στήλη Media, ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ειδήσεις, με το σενάριο σύμπραξης Digea – EΡΤ να κυριαρχεί.

Η αρθογραφία του μήνα ολοκληρώνεται με ένα άρθρο γνώμης του Θανάση Κυριακόπουλου. Πρόκειται για ένα τεχνο-πολιτικό άρθρο, που δείχνει πώς η άσχημη πορεία που ακολούθησε μέχρι σήμερα η ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας, επηρεάζει τους Gap Fillers, ενόψει μάλιστα των προδιαγραφών που έθεσε πρόσφατα η Digea, όσο αφορά την προμήθεια των Gap Fillers.

Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα προϊόντα περνάνε από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι και Ultra HD. Συγκεκριμένα αυτό το μήνα ο Παύλος Κερασίδης φιλοξένησε στο εργαστήριο μας, τον νέο δέκτη Technisat Digit ISIO STC UHD. Ένας τρομερός δέκτης με προσεγμένη ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια, που διακρίνεται ως η κορυφαία UHD εικόνα της αγοράς.

Επόμενο κορυφαίο τεστ του μήνα είναι ο Amiko A3 Combo. Το ότι τρέχει λογισμικό Android kit kat 4.4, προσαρμοσμένο σε περιβάλλον Spark 2 μπορεί να είναι γνωστό σε πολλούς. Αυτό όμως που δεν είδαμε να αναφέρεται πουθενά είναι ότι αποτελεί τον πρώτο UHD Combo